Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Το Γιούροκαπ ξεκίνησε

Το Γιούροκαπ ξεκίνησε

vasileiadis paok szolnoki

vasileiadis-paok-szolnoki

galanis-dimitrisΒρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσωσχολιάσωπεριγράψω μία διοργάνωση, που δεν είναι ευρέως διαδεδομένη στο ελληνικό μπασκετικό κοινό, αλλά είναι άκρως ενδιαφέρουσα και πολλοί σταρ της επόμενης Ευρωλίγκα παίζουν εδώ.

Ο ΠΑΟΚ, έμπειρος στη διοργάνωση, ξεπέρασε με επιτυχία την “πονηρή” πρεμιέρα, μα πρέπει να προβληματιστεί σε όλα τα επίπεδα γιατί δεν παίζει καλά και γιατί έρχεται δυσκολότερη συνέχεια. Κάρτερ και Λάνγκφορντ δεν υπάρχουν, πρέπει να ζήσει και να βελτιωθεί με ότι έχει. Ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος, δεν τους φοβάμαι.

Ο Άρης, πρωτάρης, μα φιλόδοξος, με βαρύ όνομα στη Ευρώπη, έχασε στο τέλος. Καλή εμφάνιση, όμως θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια (κακό πρώτο ημίχρονο), πολύ ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι η ομάδα αντέδρασε καλά σε ματς εκτός έδρας, μα η Ευρώπη δεν χαρίζεται. Η συνέχεια θα φέρει νίκες ιδιαίτερα μέσα στο Παλέ.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ δε το παρακολούθησα αλλά ξέρω τον… “Κόκκινο Οκτώβρη” (ελληνιστί η Κράσνι Οκτιάμπρ) καλά και ιδιαίτερα τους Κούπερ, Μίτσελ. Δεν ξέρω τον κόουτς. H AEK πρέπει να προσέξει γιατί το πρόγραμμα είναι δύσκολο στην αρχή (Γαλατά εκτός, Νίζνι εντός) και δεν πρέπει να χάσει έδαφος.

Στα υπόλοιπα τηλεοπτικά παιχνίδια,ξεκινώντας από εχθές, η Γκραν Κανάρια πιστεύω θα καταφέρει να φθάσει μέχρι τα τελικά. Πλούσιο ρόστερ, από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (Κούριτς – ΗΠΑ, Νιούλι – Αυστραλία, Όμιτς – Σλοβενία, Σαλίν – Φινλανδία, Σαβανέ – Νιγηρία) ενώ εξαιρετικός είναι και ο, ελληνικής καταγωγής, Πάνγκος από τον Καναδά. Πολύ καλή ομάδα με ενέργεια και μοντέρνα τακτική.

Η Λε Μαν καλή, έλαμψε το νέο αστέρι του γαλλικού μπάσκετ, Πιετρ Κορνεγιέ, μα τα Κανάρια Νησιά ήταν καλύτερα.

Νανσί – Βαλένθια: Χάρηκα που είδα τον πρώην παίκτη μου, Αλάντο Τάκερ, να διαπρέπει, μα και oi δύο ομάδες ήταν κατώτερες του αναμενόμενου. Η Νανσί δεν πάει καλά και στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ η Βαλένθια είχε τον Περάσοβιτς πέρσι στον πάγκο της.

Είναι πρώτη αγωνιστική του Γιούροκαπ, οι ομάδες ακόμα φτιάχνονται, ψάχνουν τα πατήματά τους και ο δρόμος είναι μακρύς.

Καλή τύχη και επιτυχία στις ομάδες μας!

  • ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωση συλλυπητήρια

    ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

    Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
  • ΑΕΚ - Λαύριο

    ΑΕΚ – Λαύριο 100-67

    Επιβλητική ΑΕΚ, ξέσπασε στο Λαύριο. Στην καλύτερη φετινή εμφάνισή της η ΑΕΚ Betsson μετέτρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…