Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Τα “βλέμματα” στο Αλεξάνδρειο

Τα “βλέμματα” στο Αλεξάνδρειο

mourtos aris paok

mourtos-aris-paok

Μετά το ντέρμπι των “αιωνίων“, σειρά παίρνει αυτό της συμπρωτεύουσας μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο Αλεξάνδρειο, για την 3η αγωνιστική της Basket League. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν νικήσει και στις δύο περσινές αναμετρήσεις, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά στα πλέι οφ οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που χαμογέλασαν και τερμάτισαν στην τρίτη θέση.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Άρης είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι. Τόσο γιατί, αγωνιστικά, είναι πολύ πιο έτοιμος αλλά και πιο πλήρης σαν ομάδα όσο και για το γεγονός πως παίζει μπροστά στον κόσμο του, ο οποίος θα κατακλύσει το “Nick Galis Hall“. Ο “δικέφαλος του βορρά” έχει πολλές ελλείψεις και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, κάτι που κατέδειξε και η, εντός έδρας, ήττα από την Κηφισιά την περασμένη εβδομάδα.

Ο Απόλλωνας Πάτρας, έχει δείξει θετικά δείγματα μεν, παρά τις ριζικές αλλαγές του καλοκαιριού, αλλά αγνοεί τη νίκη και θέλει να την πανηγυρίσει, μπροστά στον κόσμο του, υποδεχόμενος τον Κολοσσό. Οι Ρόδιοι προέρχονται από σπουδαία εμφάνιση και νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο.

Η ΑΕΚ, που συμπεριέλαβε στο τεχνικό της τιμ τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και αποχαιρέτησε τον Άγγελο Κορωνιό, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τη βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη, για το Γιούροκαπ, κατακτώντας το ροζ φύλλο, με καλή εμφάνιση, κόντρα στα Τρίκαλα. Βέβαια, υπάρχουν πολλά θέματα που αναζητούν λύση, όπως οι αντικαταστάτες των Ουόρεν και Ανοσίκε. Οι Θεσσαλοί, από την άλλη, έχουν δείξει εξαιρετικό πρόσωπο και είναι αήττητοι, μετά από δύο αγωνιστικές.

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στην Καβάλα, όπου η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τον Κόροιβο. Από μια νίκη και μια ήττα μετρούν αμφότερες οι ομάδες. Μετά το “διπλό” στην Πυλαία, η Κηφισιά επιστρέφει στο Ζηρίνειο, θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο, κόντρα στο μαχητικό Λαύριο.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι δύο “αιώνιοι“. Ο Παναθηναϊκός κατηφορίζει για την Κρήτη, ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με το Ρέθυμνο, που αποτελεί, για ακόμα μια σεζόν, αξιόμαχο σύνολο και δεν πρέπει να το αψηφήσει. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, περιμένει στο ΣΕΦ, τον Αρκαδικό, ο οποίος προέρχεται από ταπεινωτική ήττα (90-50), στην έδρα του, δια χειρός Άρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:
Σάββατο 24 Οκτωβρίου
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17.00 ΑΕΝ Κηφισιάς – Λαύριο (Φούφης – Σώμος – Καλδίρης).
ΟΑΚΑ 17.00 ΑΕΚ – Τρίκαλα (Γκόντας – Πουρσανίδης Γ. – Κατραχούρας).
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα – Κόροιβος (Πηλοϊδης – Μητσόπουλος – Τσώνος Β.).
ΚΓ Απόλλωνα 17.00 Απόλλων Π. – Κολοσσός Ρ. (Σχινάς – Παπαπέτρου – Θεονάς).
Αλεξάνδρειο 21.00 Άρης – ΠΑΟΚ (Αναστόπουλος – Γκούμας – Παφίλης).

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
Μ. Μερκούρη 16.30 Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός (Χριστοδούλου – Διαμαντής – Σκούτας).

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου
ΣΕΦ 18.30 Ολυμπιακός – Αρκαδικός (Μπήτης – Γεωργιάδης – Κωσταντινόπουλος).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …