Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Ο “οδηγός” της Α1

Ο “οδηγός” της Α1

pao osfp oaka2

pao-osfp-oaka2

Λιγότερο από 24 ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, για τη σεζόν 2015-16. Για ακόμα μια σεζόν παρατηρούμε τη σημαντική ενίσχυση πολλών ομάδων, ευελπιστώντας πως η “ψαλίδα” μεταξύ των δύο “αιωνίων” και των υπολοίπων θα μειωθεί κι άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ζήσουμε και πάλι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα.

Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης καθώς και η ΑΕΚ εμφανίζονται αισθητά ισχυροποιημένες, με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για τις τρεις, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι η δυναμική παρουσία της επαρχίας.

Μονάχα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, η Κηφισιά από την Αθήνα και ο Άρης με τον ΠΑΟΚ, εκ της συμπρωτεύουσας, προέρχονται από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και όλες οι υπόλοιπες ομάδες εκπροσωπούν διάφορες περιοχές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.

Ολυμπιακός
olympiakos-omadiki

Αρκετές οι αλλαγές στο ρόστερ των πρωταθλητών. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε τονίσει πως θέλει να διατηρήσει σχεδόν όλους τους παίκτες της περσινής σεζόν αλλά κάποιοι αποφάσισαν να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους (Σλούκας, Ντάνστον) ενώ άλλοι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν ώστε να αποκτηθούν καλύτεροι στη θέση τους (Λαφαγιέτ, Ντάρντεν, Πέτγουεϊ).

Οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν σε εξαιρετικές κινήσεις κατά το μεταγραφικό παζάρι, κλείνοντας παίκτες που, με την πρώτη ματιά, δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από τους προκατόχους της, όπως οι Ντι Τζέι Στρόμπερι και Πάτρικ Γιανγκ ενώ η έλευση του Ντάνιελ Χάκετ φαντάζει ως μια από τις ιδανικότερες λύσεις, για αντί – Σλούκας. Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου και νέου αίματος δεν έλειψε (Αθηναίου, Τολιόπουλος) ενώ αποκτήθηκε και ένας παίκτης με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης (Μιλουτίνοφ). Αναμένουμε ένα αγωνιστικό προφίλ παρόμοιο με το περσινό. Σκληρή άμυνα και γρήγορη αντεπίθεση όχι όμως και βιαστική ή επιπόλαιη.

Ηγέτης: Αναμφίβολα ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί το “Α” και το “Ω” των Πειραιωτών. Αυτός είναι που θα έχει την μπάλα όταν αυτή “καίει” και θα πάρει το τελευταίο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει, συνήθως, στο διχτάκι.

Το ρόστερ: Βασίλης Σπανούλης, Οθέλο Χάντερ, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ματ Λοτζέσκι, Γιώργος Πρίντεζης, Δημήτρης Αγραβάνης, Βαγγέλης Μάντζαρτης, Βασίλης Μουράτος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Ντι Τζέι Στρόμπερι, Πάτρικ Γιανγκ, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Τολιόπουλος, Ντάνιελ Χάκετ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Παναθηναϊκός
djordjevic-panathinaikos-omadiki

Ακόμα ένα λίφτινγκ, τρίτο από το 2012 και έπειτα, για τους περσινούς φιναλίστ, οι οποίοι θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις απογοητευτικές εμφανίσεις στους τελικούς, όπου “σκουπίστηκαν” από τον Ολυμπιακό. Η έλευση του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην τεχνική ηγεσία προμηνύει μια εικόνα πιο δεμένης ομάδας από την περσινή ενώ πλέον μπορούμε να μιλάμε για την είσοδο στη μετά – Διαμαντίδη εποχή.

Ο Νικ Καλάθης αποτελούσε, από πέρσι, διακαή πόθο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και, φέτος, ο ομογενής γκαρντ φόρεσε τα πράσινα και ετοιμάζεται να μπει στα παπούτσια του 3D και να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας. Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανεβάζει πολλά επίπεδα την οντότητα του “τριφυλλιού” κάτω από τις ρακέτες, μιας και μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων σέντερ στην Ευρώπη.

Ο Τζέιμς Φελντέιν διαφαίνεται ως μια εξαιρετική λύση στην περιφέρεια, όπως και ο Σάσα Πάβλοβιτς στο “2” και το “3”. Από κει και έπειτα αναβαθμισμένο ρόλο θα έχουν οι Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Νίκος Παππάς (όταν επιστρέψει υγιής) αλλά, ενδεχομένως, και ο Γιώργος Παπαγιάννης, ως τρίτο πεντάρι.

Ηγέτης: O Νικ Καλάθης επέστρεψε στο ΟΑΚΑ πιο έμπειρος και πιο έτοιμος για να παραλάβει την μπαγκέτα της ομάδας από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ένας εκ των κορυφαίων πλέιμεϊκερ στην Ευρωλίγκα, με εξαιρετικές οργανωτικές και αμυντικές ικανότητες ενώ, ελέω της παρουσίας του στο ΝΒΑ, έχει βελτιώσει και την επιθετική του αποδοτικότητα.

Το ρόστερ: Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Αντώνης Φώτσης, Τζέιμς Γκιστ, Νίκος Παππάς, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Αντώνης Κόνιαρης, Όγκνιεν Κούζμιτς, Σάσα Πάβλοβιτς, Τζέιμς Φελντέιν, Λευτέρης Μποχωρίδης.

ΠΑΟΚ
paok

Ο ΠΑΟΚ τάραξε τα νερά με την απόκτηση του Κώστα Βασιλειάδη ενώ οι κινήσεις που ακολούθησαν κατέδειξαν πως οι προθέσεις της διοίκησης είναι η διατήρηση της τρίτης θέσης και μια ευρωπαϊκή πορεία ανάλογη με την περσινή. Οι “ασπρόμαυροι” κατάφεραν να καλύψουν σε ικανοποιητικό βαθμό τα κενά από το “1” έως το “4”, με τις προσθήκες των Μιλένκο Τέπιτς και Νίκολα Μάρκοβιτς να ξεχωρίζουν αλλά η τρύπα στο “5” δεν έχει καλυφθεί ικανοποιητικά.

Η απόκτηση του Ντάρκο Μπάλαμπαν αποτελεί μεν μια αξιόπιστη λύση αλλά πίσω από αυτόν δεν υπάρχει κάποιος καθαρόαιμος σέντερ και μένει να δούμε αν ο Σέρβος θα καταφέρει να αναπληρώσει την προσφορά του Τζούλιαν Βον.

Ηγέτης: Ο Κώστας Βασιλειάδης επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του για να πάρει τη μπαγκέτα και να την οδηγήσει εκ του ασφαλούς στα ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπάτια. Η εμπειρία του από τα ευρωπαϊκά πάρκε εγγυάται αυτό.

Το ρόστερ: Κώστας Βασιλειάδης, Κώστας Χαραλαμπίδης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Κώστας Κακαρούδης, Απόλλων Τσόχλας, Γιώργος Δέδας, Μιχάλης Λιάπης, Θωμάς Κώττας, Νίκολα Μάρκοβιτς, Ούρος Ντούβνιακ, Μιλένκο Τέπιτς, Ντάρκο Μπάλαμπαν, Ουίλιαμ Χάτσερ, Νίκος Καμάρας.

Άρης
aris-nick galis cup-2015

Το αντίο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ “πόνεσε” τον “αυτοκράτορα” αλλά φρόντισε να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό του αλλά και όσων ξένων αποχώρησαν το καλοκαίρι.

Αρχικά φρόντισε να κλείσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από την ελληνική αγορά αλλά και ξένους που εντυπωσίασαν πέρσι στην Α1, προσθέτοντας στο έμψυχο δυναμικό του, τους Θόδωρο Ζάρα (μετά από μια φοβερή σεζόν με τον ΚΑΟΔ), Βασίλη Ξανθόπουλο, Μιχάλη Πελεκάνο Ντομινίκ Ουότερς, Σλάβεν Τσούπκοβιτς και Τζαμέλ Χάγκινς. Ο Οκάρο Ουάιτ τον θωρακίζει στο ζωγραφιστό και οι Κοέν –  ΜακΝίλ δίνουν νέα ώθηση στη φροντ λάιν και περιφέρεια του, αντίστοιχα.

Ηγέτης: Ο Οκάρο Ουάιτ, που προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία, με τη φανέλα της Μπολόνια (12.2π. – 6.8ρ.), αναμένεται πως θα είναι ο παίκτης που θα πρωτοστατήσει, από το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη. Αθλητικός, καλός ριμπάουντερ και ικανός αμυντικός.

Το ρόστερ: Μιχάλης Πελεκάνος, Οκάρο Ουάιτ, Βασίλης Σίμτσακ, Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Δημήτρης Φλιώνης, Βασίλης Ξανθόπουλος, Ντομινίκ Ουότερς, Νίκος Δίπλαρος, Αναστάσης Δήμας, Θόδωρος Ζάρας, Τζέικ Κοέν, Τζέρελ ΜακΝίλ, Τζαμέλ Χάγκινς, Σπύρος Μούρτος.

ΑΕΚ
aek-2015-16

Αν το ρόστερ με το οποίο η ΑΕΚ έκλεισε τη σεζόν θεωρούνταν καλό τότε αυτό με το οποίο θα ξεκινήσει τη φετινή δείχνει εξαιρετικό. Προεξάρχοντος του Λουκά Μαυροκεφαλίδη η Ένωση κατάφερε να κλείσει ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες εγνωσμένης αξίας, όπως ο Μαρκ Κάρτερ και ο Κρις Ουόρεν αλλά και νέους, πολλά υποσχόμενους, όπως ο Έντιν Άτιτς, ο Νικ Παύλος, ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο Γιώργος Τσαλμπούρης και ο Φιλ Σκραμπ ενώ σημαντικότατη ήταν και η παραμονή του Μαλίκ Χέρστον.

Μελανό σημείο η θέση “5”, όπου θα πορευτεί με τον Οντέρα Ανοσίκε (μετά την απομάκρυνση του απείθαρχου Ντάνιελ Όρτον) ο οποίος δεν είναι ανάλογης αξίας του Ποπς ΜενσάΜπονσού αλλά αποτελεί μια αξιόπιστη λύση. Προτού τον κρίνουμε θα πρέπει να τον δούμε εν δράσει. Επιπροσθέτως υπάρχει η λύση του Ζήση Σαρικόπουλου, ο οποίος αναμένεται βελτιωμένος.

Ηγέτης: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, όπως έδειξε από τα φιλικά κιόλας, θα αποτελεί το “πρώτο βιολί” της ομάδας. Μπορεί αμυντικά να υστερεί αλλά επιθετικά μιλάμε για έναν (αν όχι τον πιο) πολυσχιδή και ποιοτικό Έλληνα ψηλό. Αυτό απέδειξε και στα περσινά πλέι οφ όταν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Το ρόστερ: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ντούσαν Σάκοτα, Νώντας Παπαντωνίου, Ζήσης Σαρικόπουλος, Φίλιπ Σκραμπ, Μαλίκ Χέρστον, Κρις Ουόρεν, Μίλαν Μιλόσεβιτς, Μαρκ Κάρτερ, Νίκος Καμαριανός, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιάννης Καλαμπόκης, Οντέρα Ανοσίκε, Νικ Παύλος, Έντιν Άτιτς, Γιώργος Τσαλμπούρης, Ο’ Ντι Ανοσίκε, Δημήτρης Μωραΐτης.

Ρέθυμνο
rethimno

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπολου (που άφησε το “παραδοσιακό” μπλε χρώμα στις φανέλες και το αντικατέστησε με το κίτρινο) μπορεί να έχασε τους Βίνσεντ Κάουνσιλ και Μουχάμαντ Φαγιέ, που αποτέλεσαν “ακρογωνιαίους λίθους” πέρσι, αλλά φρόντισε να τους αναπληρώσει με εξίσου ποιοτικούς παίκτες. Ο Σάρλον Κλουφ, που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ με τα χρώματα της εθνικής Ολλανδίας δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα ενώ καθοριστική θα είναι και η συμβολή του Ρόλαντ Σάφτενααρ που παρέμεινε.

Ο πολύπειρος Γιάροσλαβ Κορόλεφ, με θητεία στο ΝΒΑ, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία πέρσι, με τον Πανιώνιο, και θα ξεχωρίσει ενώ ο Χάρης Γιαννόπουλος θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα, όντας πιο έμπειρος μετά την εμπειρία του στο εξωτερικό. Το Ρέθυμνο έχει παράδοση στην εύρεση ποιοτικών και, σχετικά, άγνωστων Αμερικάνων και αναμένουμε το ίδιο να συμβεί και φέτος με τις περιπτώσεις των Ρέλφορντ, Χάροου, Κουκ.

Ηγέτης: Ο Σάρλον Κλουφ αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο στο ρεθυμνιώτικο συγκρότημα. Ο 25χρονος γκαρντ έχει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα όπως απέδειξε και στο παρκέ του Ζάγκρεμπ, με 17.2 πόντους μέσο όρο.

Το ρόστερ: Σάρλον Κλουφ, Ρόλαντ Σάφτενααρ, Μάρκους Ρέλφορντ, Γιάροσλαβ Κορόλεφ, Ντέρεκ Κουκ, Ράιαν Χάροου, Μάριος Ματαλόν, Μιχάλης Καμπερίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Ντάνι Αγκμπελέζε, Γιάννης Πανατεράκης, Μάρκος Δουλγεράκης, Σταύρος Σχίζας.

Κολοσσός Ρόδου
kolossos-faros

Πολλά βασικά γρανάζια της περσινής εξαιρετικής πορείας (μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Άγγελος Τσάμης), αποχαιρέτησαν τη Ρόδο και αποτελεί ερωτηματικό η εικόνα της ομάδας, όμως δείχνει ικανή να επαναλάβει κάτι ανάλογο.

Η διατήρηση των Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σωτήρη Μανωλόπουλο καθώς και η ενίσχυση του ελληνικού κορμού με τους Γιάννη Γεωργαλλή, Σωτήρη Μπιλλή και Κώστα Οικονομόπουλο, προοικονομεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, αποκτήθηκαν ξένοι με ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά και ένας ρούκι που αναμένεται να ξεχωρίσει.

Ηγέτης: Ο Ουίλ Ντέιβις (περί ου ο λόγος) προέρχεται από το κολέγιο του Άιρβιν, που αποτελεί ένα εξαιρετικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, και κατά την περσινή σεζόν μέτρησε 12.9 πόντους και 7.1 ριμπάουντ. Πρόκειται για έναν γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα που υστερεί, όμως, στο περιφερειακό σουτ.

Το ρόστερ: Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σωτήρης Μανωλόπουλος, Τομ Λίντεν, Κέλβιν Λιούις, Κώστας Οικονομόπουλος, Γιάννης Γεωργαλλής, Σωτήρης Μπιλλής, Αλέξανδρος Αγγελάκος, Τρέβορ Ρέλεφορντ, Ουίλ Ντέιβις, Ρουπ Αχόνεν, Γκάρι ΜακΓκί.

Κόροιβος
koroivos

Στην παρθενική του σεζόν στην Α1 κατόρθωσε να κερδίσει, στο νήμα, τη συμμετοχή του στα πλέι οφ και επιθυμεί να επαναλάβει κάτι ανάλογο. Για τον λόγο αυτό διατήρησε τον Ντουέιν Ντέιβις και προέβη σε εξαιρετικές κινήσεις, με πρώτη και καλύτερη την προσθήκη του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Ο έμπειρος φόργουορντ μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί όσο λίγοι από τραυματισμούς αλλά αν παραμείνει υγιής θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το συγκρότημα του Χάρη Μαρκόπουλου, με τον Βίνσεντ Κάουνσιλ (που εντυπωσίασε με το Ρέθυμνο πέρσι), τον Δημήτρη Χαρίτοπουλο και τον Όμπι Τρότερ να συνθέτουν ένα ανταγωνιστικό και αξιόμαχο σύνολο.

Ήγετης: Ο Ντουέιν Ντέιβις ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα στη μέση, τη μεγαλύτερη διάρκεια της περσινής σεζόν αλλά όταν το ξεπέρασε πραγματοποίησε μια σειρά από εκπληκτικές εμφανίσεις. Παρά το γεγονός πως τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό ελέω της χρήσης απαγορευμένου σκευάσματος, ο Κόροιβος επέλεξε να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό του, γεγονός που καταδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα διαδραματίσει.

Το ρόστερ: Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Βίνσεντ Κάουνσιλ, Δημήτρης Χαριτόπουλος, Ντάρελ Χάρις, Ανδρέας Χριστοδούλου, Διαμαντής Σλαφτσάκης, Όμπι Τρότερ, Ντουέιν Ντέιβις, Νίκος Μπατής, Νίκος Φουρνόδαυλος, Μαρίνος Βαρδακαστάνης, Αριστείδης Συνετός, Στέλιος Πουλιανίτης, Γιώργος Γεωργάκης.

Απόλλωνας Πάτρας
apollon patras

Ξεκίνησε εντυπωσιακά την περσινή σεζόν και κατόρθωσε να φθάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά στο δεύτερο μισό κατέρρευσε. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδεχόταν το άλλο και δεν κατάφερε να μπει ούτε στα πλέι οφ. Συν τοις άλλοις, η ολοκλήρωση της αγωνιστική περιόδου σημαδεύτηκε από το αντίο του, επί έξι σεζόν, προπονητή της ομάδας, Νίκου Βετούλα, και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς (με τις μετοχές της ΚΑΕ να μεταβιβάζονται στον Ερασιτέχνη).

Στη νέα σελίδα του πατρινού συλλόγου, ο Θανάσης Παπαχατζής αναλαμβάνει τα ηνία, μιας ομάδα που χτίστηκε σχεδόν από την αρχή. Τα ονόματα των Πέρι Πέτι, Τόνι Γουντς, Δημήτρη Βεργίνη και Γιάννη Αθανασούλα είναι αυτά που ξεχωρίζουν, όντες οι άνθρωποι που θα σηκώσουν μεγάλο μέρος του φορτίου.

Ηγέτης: Ο Πέρι Πέτι φαντάζει ως ο παίκτης που θα έχει ηγετικό ρόλο στον νέο Απόλλωνα. Προέρχεται από μια σπουδαία σεζόν στον Λίβανο, όπου μέτρησε 22.2 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ, με τα χρώματα της Τρίπολης.

Το ρόστερ: Νίκος Αργυρόπουλος, Τόνι Γουντς, Δημήτρης Βεργίνης, Γιάννης Αθανασούλας, Ανδρέας Πελεκούδας, Βασίλης Νιφόρας, Διογένης Γοργόνης, Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος, Τόνι Μέιερ, Ντάρελ Ντάνκαν, Μάρτιν Πάλμπλαντ, Πέρι Πέτι, Διονύσης Τάταρης, Ανδρέας Οικονομόπουλος, Περικλής Μπαζίνας, Ντίνος Νικολόπουλος.

Κηφισιά
Kifissia-Media Day

Ξεκίνησε την περσινή χρονιά με όνειρα τετράδας και μια ιστορική νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά κατέληξε εκτός πλέι οφ, ύστερα από έναν καταστροφικό δεύτερο γύρο. Φέτος, οι προσδοκίες είναι πιο ρεαλιστικές και προσγειωμένες, έγινε ακόμα μεγαλύτερη στροφή στο ελληνικό αίμα, ελέω και της μείωσης του μπάτζετ πλην όμως της ποιότητας. Με μπροστάρη τον Δημήτρη Μαυροειδή, η ομάδα των βορείων προαστίων έχει να παρατάξει ένα άκρως ποιοτικό ρόστερ με ελληνικές βάσεις, που στηρίζεται στους Νίκο Γκίκα, Λεωνίδα Κασελάκη, Γιώργο Διαμαντάκο και Λίνο Χρυσικόπουλο. Από δίπλα και οι ικανοί Αμερικάνοι, προεξάρχοντος του Τσαντ Φρέιζιερ.

Ηγέτης: Ο Δημήτρης Μαυροείδης ήταν, με διαφορά, ο κορυφαίος παίκτης των Κηφισιωτών, πέρσι, και μεταξύ των κορυφαίων στο πρωτάθλημα, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος. Πιο έτοιμος και πιο έμπειρος δείχνει ικανός να φθάσει στα επίπεδα που αγωνιζόταν πριν τον σοβαρό τραυματισμό του.

Το ρόστερ: Δημήτρης Μαυροειδής, Πέταρ Πόποβιτς, Γιάννης Χατζηνικόλας, Νίκος Γκίκας, Τσαντ Φρέιζιερ, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιώργος Διαμαντάκος, Ντάστιν Χογκ, Λίνος Χρυσικόπουλος, Τζερόντ Στίγκερς, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Κέρβιν Μπρίστολ.

Τρίκαλα
trikala-proponisi

Κάθε χρόνο βρίσκονται μεταξύ των ομάδων με τα μικρότερα μπάτζετ (αν όχι το μικρότερο) αλλά κάθε χρονιά καταφέρνουν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, σχετικά, γρήγορα και να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες. Το ρόστερ διαφοροποιήθηκε ολοκληρωτικά με έμφαση στο ελληνικό στοιχείο και τις μεταγραφές των Γιώργου Τσιάρα και Δήμητρη Σιόλογκα να ξεχωρίζουν ενώ από τους ξένους, αναμένονται πολλά από τον Τζάστιν Ρόμπινσον και τον Χόερντουρ Βίλιαμσον.

Βέβαια η μεγαλύτερη μεταγραφή των Τρικάλων είναι αυτή του Κώστα Φλεβαράκη. Ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε, μετά το ολιγόμηνο πέρασμα του από την Πολωνία και την Κόζαλιν, αποτελώντας την εγγύηση της παραμονής.

Ηγέτης: Ο Γιώργος Τσιάρας θα πρωτοστατήσει της προσπάθειας των Τρικάλων, με όπλο την εμπειρία του, που ενισχύθηκε με την παρουσία του στο εξωτερικό.

Το ρόστερ: Γιώργος Τσιάρας, Τζάστιν Ρόμπινσον, Μανώλης Κουκουλάς, Δημήτρης Σιόλογκας, Χόερντουρ Βίλιαμσον, Ντεμέτριους Κόνγκερ, Όβι Σόκο, Ρέτζερ Ντάουελ, Τζιν Τιγκ, Φίλιππος Καλογιαννίδης, Γιάννης Καραθανάσης, Θοδωρής Γιαννούλης, Αλέξανδρονς Βαρυτιμιάδης, Θόδωρος Τσιλούλης.

Καβάλα
kavala

Η Καβάλα επιστρέφει στην Α1, για να μείνει και τόσο οι δηλώσεις όσο και οι κινήσεις των ανθρώπων της, το υποδηλώνουν. Χρήστος Ταπούτος, Ελόι Βάργκας, Ρομπ Τζόουνς είναι οι παίκτες που θα αποτελέσουν τα βασικά γρανάζια της μηχανής του Γιάννη Τζήμα, που διατήρησε στο έμψυχο δυναμικό της τον αρχηγό, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ευελπιστεί σε μια καλή πορεία.

Ηγέτης: Ο έμπειρος και, δεδομένης ποιότητας, Χρήστος Ταπούτος θα είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί της προσπάθειας των Καβαλιωτών για παραμονή στην κορυφαία εθνική κατηγορία.

Το ρόστερ: Ελόι Βάργκας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Πέτρος Βελισσαρίου, Σωκράτης Γκέλιος, Τόμας Βαν Ντερ Μάρς, Ρομπ Τζόουνς, Μορίς Κεμπ, Χρήστος Ταπούτος, Άλεξ Γκόρντον, Γιάννης Σίνης, Γιάννης Δεμερτζής, Νικ Λίβας, Γιάννης Σταμπουλής, Τσαβντάρ Κοστόβ.

 Αρκαδικός
arkadikos

Έτοιμος να μείνει και να καθιερωθεί στην Α1, ως μια υπολογίσιμη δύναμη, είναι ο Αρκαδικός. Ο σύλλογος της Τρίπολης προχώρησε σε καλές κινήσεις, κατά το μεταγραφικό παζάρι, κλείνοντας τους ποιοτικούς και έμπειρους Φώτη Λαμπρόπουλο, Χριστόφορο Στεφανίδη, Άκη Καλλινικίδη, όσον αφορά τους Έλληνες ενώ η απόκτηση του Ντέβον Βαν Όστρουμ έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ηγέτης: Ο Φώτης Λαμπρόπουλος επαναπατρίζεται ύστερα από τέσσερα απουσίας, στη διάρκεια των οποίων, πραγματοποίησε αξιοσημείωτη πορεία στην Ισπανία. Αγωνίστηκε με τη φανέλα της Τενερίφης, αποτελώντας σημαντικό γρανάζι της ομάδας.

Το ρόστερ: Φώτης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Καραμαλέγκος, Ντέβον Βαν Όστρουμ, Γιώργος Κοψαύτης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χριστόφορος Στεφανίδης, Τοντ Μπράουν, Άκης Καλλινικίδης, Κώστας Εζόμο, Σάββας Τζουγκαράκης, Άσκια Μπούκερ, Τρέι ΜακΝτόναλντ, Μάτι Νουούτινεν, Ντάρις Σαντί, Μάριος Τσέλλος, Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Λαύριο
serelis-lavrio-pagkos

Ακόμα μια νεοφώτιστη ομάδα που ετοιμάζεται για την παρθενική της χρονιά στα μεγάλα σαλόνια. Με τον Χρήστο Σερέλη να διατηρείται στο τιμόνι του για 13η συνεχόμενη σεζόν, το Λαύριο, που ανέβηκε στη θέση του ΚΑΟΔ, ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της 25ετους ιστορίας του.

Η παρουσία του έμπειρου Νίκου Μπάρλου, του μπομπέρ Βαγγέλη Σακελλαρίου και του αρχηγού Διονύση Γιαννακόπουλου,  αποτελούν τα στοιχεία που θα σηκώσουν το περισσότερο βάρος για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Ηγέτης: Ο Νίκος Μπάρλος με πολυετή θητεία στην Α1, είναι ο άνθρωπος που θα πρωτοστατήσει και η εμπειρία, όσο και η ποιότητα του, θα αποτελέσουν σταθερές για την απόδοση της ομάδας.

Το ρόστερ: Γιώργος Δανάς, Μπράντον Γιανγκ, Ουσμάν Κρούμπαλι, Γιώργος Μπάκας, Παναγιώτης Τσίρος, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Παναγιώτης Νικολακόπουλος, Τζαμάλ Ντίξον, Μιχάλης Περάκης, Διονύσης Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Γιάννης Καπώνης, Νίκος Μπάρλος, Βαγγέλης Μπέμπης, Τζέρι Έβανς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…