Κεντρική Basket League Άρης “Να μείνουμε προσγειωμένοι”

“Να μείνουμε προσγειωμένοι”

priftis

priftis

Χαρούμενος για τη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να μείνουν όλοι προσγειωμένοι. Παράλληλα, δήλωσε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να βελτιώσει τα λάθη της και τέλος τόνισε ότι βλέπει την ομάδα σαν ολότητα και όχι σαν ατομικούς παίκτες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Συγχαρητήρια για τη νίκη στους παίκτες και στον κόσμο για την παρουσία του, μας έδωσε μεγάλη ώθηση. Είναι ένα ντέρμπι που έχει ιδιαιτερότητες. είναι σημαντική για τον κόσμο, αλλά για μας πρέπει να είναι μια απλή. Πρέπει να μείνουμε προσγειωμενοι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ και καλή συνέχεια“.

Για την υπεροχή στα ριμπάουντ: “Υπάρχουν κι άλλα στατιστικά στοιχεία, στα οποία υπολειπόμαστε. Είχαμε καλή συγκομιδή στο ριμπάουντ, είχαμε καλό τρίποντο, ειδικά οι Ξανθόπουλος και Μακ Νιλ, αλλά μπορεί ο κόσμος να βλέπει τον Οκάρο (Γουάιτ) ή τον Μακ Νιλ, όμως υπάρχουν παίκτες κλειδιά και η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική, όπως ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώσουμε τις άσχημες πλευρές μας, τα κενά που έχουμε“.

Για την απόδοση του Ουότερς: “Την ομάδα την βλέπω σαν ολότητα. Κάποιοι παίκτες, σε κάποιες μέρες δεν θα είναι καλοί. Το σημαντικό είναι το σύνολο να λειτουργεί και να καλύπτει τις ελλείψεις που παρουσιάζονται. Αυτή τη στιγμή με ότι παρουσιάζει η ομάδα είμαι ευχαριστημένος, αλλά χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση, γιατί αντιμετωπίζουμε ομάδες καλά προπονημένες, πολύ ποιοτικές. Το σημαντικό είναι πώς λειτουργεί η ομάδα στο σύνολο και αυτό ήταν κάτι που επεσήμανε από πέρσι. Αυτό χαρακτηρίζει την ομάδα, να μπορεί να υποστηρίξει την κακή μέρα, είτε την δική μου, είτε κάποιου παίκτη και να μπορεί να διατηρεί την ψυχραιμία της. Η περσινή ομάσα το είχε πολύ έντονα αυτό. Αν η φετινή ακολουθήσει τα ίδια μονοπάτια θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό“.

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Βασίλης Σίμτσακ, ο οποίος δήλωσε: “Ξέραμε εξαρχής ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα άσχημο σερί, στον δρόμο μας έλεγαν όλοι ότι θα κερδίζαμε εύκολα, αλλά βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα αλλά ο ψυχισμός και η καρδιά. Χρειαζόταν υπομονή από μας, να μη τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο, δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο και είναι κρίσιμο το σημείο που προσπέρασε ο ΠΑΟΚ (63-64) στην τέταρτη περίοδο. Τότε σφίξαμε την άμυνά μας, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και κερδίσαμε δίκαια“.

Για τον πανηγυρισμό του: “Όταν παίζω και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια χάνω το μυαλό μου, με την έννοια ότι δίνω τα πάντα και μου βγαίνει αυτή η κίνηση. Ο ΠΑΟΚ ξέραμε ότι είναι πολύ έμπειρη ομάδα, υπερτερεί στο διάβασμα και εμείς στην αθλητικότητα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο συνδυάσαμε και τα δύο και φτάσαμε στη νίκη“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…