Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Είμαι χορτασμένος”

“Είμαι χορτασμένος”

Diamantidis-Panathinaikos

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, διανύει το τελευταίο έτος της καριέρας του, αλλά όπως δήλωσε πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ως προπονητής στο μπάσκετ. Ο “3D” έδωσε συνέντευξη στον OTE TV κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την επιρροή που έχει ασκήσει το παικτικό του στιλ τόσο στο ελληνικό όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: “Το μπάσκετ σαν παιχνίδι πάντα καθοριζόταν από τους μεγάλους σκόρερ. Αυτό ύστερα από πολλά χρόνια έχει αλλάξει πλέον και είμαστε τυχεροί για αυτό. Πλέον, ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο είναι εξίσου σημαντικός με έναν παίκτη που σκοράρει πολύ”.

Για το εάν ο Τόνι Κούκοτς είναι ο παίκτης που τον έχει επηρεάσει: “Ένας φίλος μου με φώναζε Κούκοτς. Τον έχω παρακολουθήσει σαν παίκτη και τον θεωρώ καταπληκτικό, αλλά μέχρι εκεί. Δεν με έχει επηρεάσει, δεν τον έβλεπα και προσπαθούσα να κάνω αυτά που έκανε”.

Για το ποιος είναι ο παίκτης που τον επηρέασε: “Κανείς. Εγώ αυτά μπορούσα να κάνω και αυτά έκανα. Πάντως, οι παίκτες που μου άρεσαν δεν ήταν περιφερειακοί. Μου άρεσε ο Φασούλας, ο Χριστοδούλου, ο Μπάρλοου. Όχι οι περιφερειακοί”.

Για τις πρώτες του ημέρες στον Ηρακλή: “Όταν πήγα στον Ηρακλή κατάλαβα πόσο πίσω ήμουν. Όλα τα παιδιά ήταν πιο μπροστά από εμένα σε σωματικό και σε μπασκετικό επίπεδο, ακόμα σε επίπεδο μυαλού. Ήταν λογικό. Ήμουν στην Καστοριά και πήγα στον Ηρακλή που έπαιζε στην Α1. Ήταν τελείως διαφορετικό”.

Για τον Κώστα Πιλαφίδη, που του έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή: “Ήταν η εποχή που κατάλαβα ότι μπορώ να διεκδικήσω λεπτά συμμετοχής. Προσπαθούσα να αυξάνω τα λεπτά συμμετοχής ή να είμαι θετικός όσο αγωνιζόμουν”.

Για το πώς νιώθει που θα σταματήσει το μπάσκετ: “Είναι κάτι φυσιολογικό, αλλά και δύσκολο. Όλη μου τη ζωή έπαιζα μπάσκετ κι έκανα ταξίδια. Το καλό είναι πως θα έχω χρόνο να αφιερώσω στα παιδιά μου και την οικογένειά μου”.

Για την πιθανότητα να γίνει προπονητής: “Δεν νομίζω ότι μπορώ να γίνω προπονητής. Και ούτε θέλω”.

Για το εάν έχει μετανιώσει που δεν δοκίμασε να παίξει στο NBA: “Καθόλου. Είμαι χορτασμένος με αυτά που έχω ζήσει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Ορίστηκαν οι εξ αναβολής αγώνες του Παναθηναϊκού στην Euroleague

Η Euroleague ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα γίνουν τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν για τον…