Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Η αποτίμηση του διημέρου στο Eurocup

Η αποτίμηση του διημέρου στο Eurocup

Aris panigirismoi Kazan

Aris-panigirismoi-Kazan

Θετική ήταν η χθεσινή ημέρα για τις δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες μας στο Eurocup.

Ο Άρης έκανε μία επική νίκη στο Kazan, με μία εμφάνιση προσανατολισμένη στη τακτική και την ενέργεια.Το όμορφο για εμάς τους προπονητές είναι να βλέπουμε ελληνικές ομάδες “υποψιασμένες“, με σωστά αντανακλαστικά στις καμπές του παιχνιδιού και παίκτες να βγάζουν extra ενέργεια μετέχοντας σε μία ομαδική διαδικασία.

Το ίδιο έκανε και η ΑΕΚ, η οποία θυμήθηκε τι σημαίνει άμυνα (70 π. παθητικό) και κέρδισε μία πολύ καλή ομάδα.Κομβικής σημασίας για τη “Βασίλισσα” το παιχνίδι με την Hapoel Jerusalem.

To παιχνίδι του ΠΑΟΚ το παρακολούθησα και ειλικρινά δεν έχω δεί τον ΠΑΟΚ πιο άδειο από άποψη ενέργειας, όσο στο πρώτο ημίχρονο. Η Besiktas είναι καλή ομάδα,αλλά φέτος έχει μειώσει το budget,έχει rotation 7 παικτών και πρόσφατα έβαλε στη θέση του προπονητή τον βοηθό της Galata (ας όψεται ο φίλος μου D.Raca που δε τα βρήκε οικονομικά μαζί τους).Δεν πρόκειται για κανένα μεγαθήριο και ο ΠΑΟΚ πιστεύω έχασε μεγάλη ευκαιρία.Τώρα με την Satatov θα είναι δύσκολα.

Όσον αφορά τα άλλα αποτελέσματα, η Τρίτη ξεκίνησε με νίκες των ισπανικών ομάδων.Τα Κανάρια επιβεβαίωσαν ότι λέγαμε για τη δυναμικότητά τους ,συντρίβοντας τους αφελείς Ιταλούς του Brindisi, το Bilbao το ίδιο έκανε στην Oldenburg και η μοναδική που παρέταξε σθεναρή αντίσταση και έχασε στο τελευταίο σουτ, ήταν η Ulm απέναντι στη Valencia (φοβερό παιχνίδι).

Στα σημερινά ξεχωρίζει η νίκη της Saratov μέσα στη Rytas ( τη προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε μέσα στη Besiktas!) και η κατηφόρα των Γαλλικών ομάδων ( Nancy και Nanterre.)

Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε και το FIBA Europe Cup.Έγιναν εξαιρετικά παιχνίδια, επιπέδου, όπως για παράδειγμα τα Varese- Oostende και BC Kalev-Maccabi R.. Όλη η Ευρώπη συμμετέχει και πιστεύω, όπως έχω ξαναπεί, ομάδες σαν το Ρέθυμνο, την Κηφισιά, την Καβάλα κ.α. θα έπρεπε να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

Η στοχοθεσία συμβαδίζει με το coaching ,την ανάπτυξη και το promotion οποιαδήποτε ομάδας. Αποτελεί προαπαιτούμενο για τη ψυχολογική και κοινωνική εξέλιξη κάθε ομάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…