Ξηλώστε την ΕΟΚ

tsagkronis vasilakopoulos

tsagkronis-vasilakopoulos

kogasΣυγκλονιστικές ήταν οι καταγγελίες από την πλευρά της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης (ΟΔΚΕ). Και δεν στέκομαι στο “εγκληματική οργάνωση“, γιατί αυτή είναι μια ερμηνεία, η οποία μπορεί από κάποιους να θεωρείται υπερβολή ή και “λεκτικό πυροτέχνημα“. Βγήκε, όμως, ένα επίσημο όργανο και υποστήριξε ότι προσωπικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι υποτακτικοί του, επιχείρησαν ωμή παρέμβαση, με απειλητικά μηνύματα προς τους διαιτητές.

Δεν το υπαινίχθησαν, το κατήγγειλαν ευθέως. Περίμενα ότι θα έβγαιναν… στα κεραμίδια και θα ούρλιαζαν. υπερασπιζόμενοι το δίκιο τους, υποχρεώνοντας τον Ηλία Καφφέ και τους συνεργάτες του να αποδείξουν του λόγου τους το αληθές. Αντ’ αυτού, μια αναιμική δήλωση Συμεωνίδη, η οποία δεν στάθηκε στην ταμπακιέρα, αλλά με τακτικισμό επιχείρησε να αποδυναμώσει την ΟΔΚΕ, καλώντας μέλη της σε παραίτηση.

Βγαίνει ένα κορυφαίο διαιτητικό όργανο, κάνει δημόσια και σοβαρή καταγγελία, η οποία -ειδικά για τον Στέλιο Συμεωνίδη ως πρώην διαιτητή και γόνο διαιτητών (ποιος είπε ότι “τζάκια” έχει μόνο η πολιτική;)- έπρεπε να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά όσων εμπλέκονται κι ο “παρκαδόρος” συνεχίζει απτόητος την προσπάθεια διάλυσης της ΟΔΚΕ, αδιαφορώντας για την ουσία.

Φυσικά, σε όλες τις κρίσεις ο Γιώργος (Τηλέμαχος) Βασιλακόπουλος απουσιάζει στη Χαλκίδα, απολαμβάνει το ψαράκι του, αδιαφορεί για τα τεκταινόμενα, καθότι υπεράνω. Συμπεριφορά που παραπέμπει σε άλλες εποχές, που δείχνει άνθρωπο ο οποίος νιώθει ισότιμος του Καίσαρα, που απλά αρκείται στο να τοποθετήσει προς τα πάνω, ή προς τα κάτω τον αντίχειρα.

Το ζήτημα δεν είναι να ανακαλύψουμε το 2015 ότι είναι χοντρόπετσοι οι Ομοσπονδιακοί. Από τον καιρό που “βάφτιζαν” ανερυθρίαστα Έλληνες τον Μπαζάρεβιτς, τον Τάρλατς, τον Σοκ, τον Κούουζμα, από τον καιρό που η FIBA έπαιρνε τις διαπιστεύσεις, κάποιων που είχαν τη φαεινή ιδέα να τάξουν διακοπές (all inclusive) σε διαιτητή για να ευνοήσει την Εθνική Ελλάδας σε διεθνή διοργάνωση, δεν περιμένουμε να παράξουν ήχο οι όποιες (σπασμένες) ευαίσθητες χορδές τους.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να αντιδράσει η συντεταγμένη πολιτεία, να εφαρμόσει τους νόμους. Και προσέξτε: Δεν πρόκειται για έναν… πόλεμο φατριών. Για να σφυρίξουν διαιτητές στα πρωταθλήματα πρέπει να είναι αξιολογημένοι, πρέπει να έχουν περάσει τεστ φυσικής κατάστασης και να έχουν ενημερωθεί για τους νέους κανονισμούς, τις όποιες αλλαγές τους και να έχουν αποδείξει (δια των γραπτών τεστ) ότι γνωρίζουν.

Από τη στιγμή που αναβλήθηκαν τα σεμινάρια, ποιος εγγυάται για την επάρκεια των διαιτητών; Αν η διαδικασία που ακολουθείται τόσα χρόνια είναι ορθή, φέτος θα παίξουν διαιτητές χωρίς πιστοποίηση της ικανότητάς τους να διευθύνουν αγώνες. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν πάλι, είναι εκ του περισσού τα σεμινάρια της ΟΔΚΕ, γιατί διεξάγονταν τόσα χρόνια, γιατί ταλαιπωρούσαν τους διαιτητές, γιατί τα στήριζε με την παρουσία του ο Στέλιος Συμεωνίδης;

Όταν η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποδέχεται δια της σιωπής της ότι είναι η “εγκληματική οργάνωση“, που καταγγέλλει η ΟΔΚΕ, όταν θέτει σε κίνδυνο τα πρωταθλήματα, αδιαφορώντας για το αν θα υπάρχουν σκιές πάνω από τα παιχνίδια, τότε αυτή η Ομοσπονδία πρέπει να διαλυθεί και να ξαναστηθεί από την αρχή.

Αφού πρώτα ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, σε όλα τα επίπεδα…

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…