Κεντρική Eurobasket “Μονόδρομος η νίκη”

“Μονόδρομος η νίκη”

Eurobasket Greece Hellas Proponisi

Greece-Hellas-Eurobasket-Ethniki Andron-Proponisi

Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες μετά την οδυνηρή ήττα της Εθνικής Ανδρών από την Ισπανία με 73-71 για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοιτάζει μπροστά και για να καταφέρει να πάρει θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού, θα πρέπει να κερδίσει πρώτα τη Λετονία την Πέμπτη (17/09). Ο Δημήτρης Πρίφτης σε δηλώσεις του είπε πως η νίκη για την Εθνική Ελλάδας στον αγώνα κατάταξης κόντρα στη Λετονία είναι μονόδρομος.

Αναλυτικά:
“Είναι δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί προερχόμαστε από ήττα. Όμως, είναι ένα παιχνίδι καθήκοντος και πολύ σημαντικό ταυτόχρονα για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε“.

Αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων το μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής μας πρόσθεσε: “Η Λετονία είναι καλή ομάδα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και το απέδειξε στα τελευταία δύο παιχνίδια με τη Σλοβενία την οποία απέκλεισε, αλλά και με την απόδοσή της στο μεγαλύτερο διάστημα με τους οικοδεσπότες Γάλλους. Είναι ομάδα που στηρίζεται πολύ στο περιφερειακό σουτ. Ταυτόχρονα, έχει αθλητικούς και δυνατούς ψηλούς. Χρησιμοποιεί διάφορες αμυντικές προσαρμογές στο πίσω μέρος του γηπέδου και βάζει αρκετούς προβληματισμούς στην αντίπαλη ομάδα με τις διαφορετικές αμυντικές τακτικές που εμφανίζει. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να είμαστε αμυντικά συνεπείς αρχικά και μέσα από την άμυνα να βάλουμε κάποια εύκολα καλάθια και να βρούμε σκορ μέσα από αυτή τη διαδικασία. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στο ριμπάουντ και να έχουμε καθαρή σκέψη και ψηλό δείκτη συγκέντρωσης σε αυτό το παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…