Κεντρική Eurobasket “Με όπλο την άμυνα”

“Με όπλο την άμυνα”

gasol spain eurobasket

gasol-spain-eurobasket

Η Ισπανία είναι έτοιμη να προσθέσει ακόμα ένα Ευρωμπάσκετ στην, έτσι κι αλλιώς, πλούσια τροπαιοθήκη της. Έναν τίτλο που -αν τελικά έρθει- θα είναι ο πιο παλικαρίσιος από όλους καθώς θα έχει έρθει μέσα από πολλές δυσκολίες και τρανταχτές απουσίες. Ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των “φούριας ρόχας” και κορυφαίος (με διαφορά) παίκτης της διοργάνωσης, Πάου Γκασόλ, υπογράμμισε πως κάθε χρυσό μετάλλιο έχει ιδιαίτερη αξία ενώ αναφέρθηκε και στην επερχόμενη τιτανομαχία του, με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

“Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, μεγάλο κορμί με ικανότητα να σκοράρει στο λόου ποστ” ανέφερε για τον ηγέτη των Λιθουανών και πρόσθεσε πως “Κάθε χρυσό έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί ποτέ δεν έρχεται εύκολα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό. Στα τελευταία παιχνίδια μας έδωσε τη νίκη η άμυνα, αυτό θα κάνουμε και τώρα”.

Από την πλευρά του, ο Ρούντι Φερνάντεθ, σχολίασε πως οι Λιθουανοί “είναι μια ομάδα με στρατιώτες και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το χρυσό” και συνέχισε επισημαίνοντας ότι: “Όλοι θα θυμόμαστε για μια ζωή τη νίκη επί των Γάλλων, αλλά τώρα σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη στον τελικό” και κατέληξε αναφερόμενος στον, συμπαίκτη του, Γιόνας Ματσιούλις: “είναι κατά κάποιον τρόπο φίλος και εχθρός τώρα. Τον ξέρουμε καλά και θα ξεχάσουμε μες στο παρκέ πως όλη την υπόλοιπη σεζόν είμαστε συμπαίκτες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…