Κεντρική Eurobasket Λετονία – Τσεχία 70-97

Λετονία – Τσεχία 70-97

vesely czech

vesely-czech

Πραγματοποιώντας δύο φανταστικές περιόδους, η Τσεχία διέλυσε τη Λετονία με 97-70 και έγινε η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού. Οι Τσέχοι σημείωσαν 52 πόντους, στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, ενώ δέχτηκαν μόλις 22, προηγήθηκαν με 35 πόντους, στο τέλος της τρίτης, και έφθασαν με άνεση στο θετικό αποτέλεσμα.

Έξι παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, για τους νικητές, προεξάρχοντος του Γιαν Βέσελι με 24, έχοντας συμπαραστάτη τον Τόμας Σατοράνσκι που σημείωσε 16. Εκ της Λετονίας, ξεχώρισαν οι Γιάνις Τίμμα και Μάρτινς Μέιερς, με 11 και 10 πόντους, αντιστοίχως.

Η Τσεχία ήταν η ομάδα που διατηρούσε, εξ αρχής, τον έλεγχο της αναμέτρησης, είχε τον πρώτο λόγο αλλά δεν ήταν σε θέση να ισχυροποιήσει την πρωτοκαθεδρία της μιας και οι Λετονοί αντιστεκόντουσαν σθεναρά (23-28 στο 10’), με τους Μπέρζινς (7π.) και Φρεϊμάνις (6π.) να τους κρατούν στο παιχνίδι, αποτελώντας τα αντίπαλα δέη των Σατοράνσκι (8π.) και Βέσελι (6π.).

Η εικόνα άλλαξε άρδην στη δεύτερη περίοδο. Το 27-32, στο 12’, έγινε 27-37, μέσα σε ενάμιση λεπτό, χάρη στους συνεχόμενους πόντους των Χούσκα και Χρούμπαν. Οι Γέλινεκ και Βελτς αύξησαν τη διαφορά στους 14 πόντους (30-44 στο 15’) και ο Βέσελι ανέλαβε, ξανά, δράση εκτοξεύοντας την στο +19 (32-51 στο 18’) ενώ το φράγμα των 20 πόντων (36-57) έσπασε δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, δια χειρός Γέλινεκ.

Η κατάσταση δεν ανατράπηκε στην επανάληψη αλλά αντιθέτως, ισχυροποιήθηκε περαιτέρω η υπεροχή των Τσέχων. Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, βρίσκοντας σκορ από πολλούς παίκτες, έτρεξαν φοβερό επιμέρους, 23-9 (!) και η ψαλίδα διογκώθηκε στο +35 (45-80), γέρνοντας οριστικά την πλάστιγγα υπέρ τους και προσδίδοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 36-57, 45-80, 70-97.

Περισσότερα σε λίγο…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…