Κεντρική Eurobasket “Ίσως επιστρέψω…”

“Ίσως επιστρέψω…”

nowitzki germany iceland eurobasket 15

nowitzki-germany-iceland-eurobasket 15

Ένα “παραθυράκι” ελπίδας, αναφορικά με το μέλλον του στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας, άφησε ανοιχτό ο Ντιρκ Νοβίτζκι. Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Γερμανός πάουερ φόργουορντ τόνισε πως αν η χώρα του συμμετάσχει στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού τότε ενδεχομένως να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο, για μια τελευταία φορά.

“Κι εγώ νόμισα ότι αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι αλλά άκουσα ότι υπάρχει μια πιθανότητα να παίξουμε στο προ-ολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού. Οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ειδάλλως θα επιστρέψουμε το επόμενο καλοκαίρι και θα το συζητήσουμε” υποστήριξε αρχικά αλλά πρόσθεσε πως “στο δικό μου μυαλό, αυτό ήταν το τέλος από τη Γερμανία“.

Μετά το τέλος του αγώνα με την Ισπανία, σύσσωμη η Ο2 Αρίνα προσέφερε ένα ανεπανάληπτο standing ovation στον κορυφαίο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα που έχει περάσει από το ΝΒΑ, καθώς αυτή ήταν η τελευταία του παράσταση με την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

“Ήταν πολύ συναισθηματική στιγμή. Ήμουν εξαντλημένος, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη. Απογοήτευση” σημείωσε επί αυτού για να συμπληρώσει: “Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο. Είμαι σίγουρος ότι δεν κάναμε καλό τουρνουά, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που περίμενε ο κόσμος, ή ακόμη κι εγώ. Σημαίνει πολλά για εμένα το γεγονός πως με στήριξαν τόσο, φώναζαν το όνομά μου. Ήταν μια φανταστική στιγμή της καριέρας μου, την οποία θα θυμάμαι για πάντα”.

“Το είχα πει καιρό τώρα, πως αν οι αγώνες δεν γίνονταν εδώ (σ.σ.: Βερολίνο), δεν θα ήμουν στην εθνική ομάδα. Από τη στιγμή όμως που ο κόσμος με στήριξε τόσο πολύ, ήταν ένα τρόπος να τους πω “ευχαριστώ” για όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ευγνώμων που είχαμε sold out στα πέντε παιχνίδια της α’ φάσης. Και μόνο που το σκέφτομαι, ανατριχιάζω” συνέχισε και κατέληξε λέγοντας πως “Αν υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμμετάσχουμε στο προ-ολυμπιακό, τότε σίγουρα αυτή θα είναι η τελευταία μου φορά με την εθνική ομάδα”.

Όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Γκάλη, το ρεκόρ του οποίου έσπασε και έγινε δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ: “ήταν ένας εξαιρετικός σκόρερ. Μεγάλωσα βλέποντάς τον να παίζει σε Ευρωμπάσκετ.”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…