Κεντρική Eurobasket Γεωργία – Ολλανδία 72-73

Γεωργία – Ολλανδία 72-73

schaftenaar holland

schaftenaar-holland

Ύστερα από ένα τρομερό ντέρμπι, με μεγάλες ανατροπές, η Ολλανδία πανηγύρισε τη νίκη κόντρα στη Γεωργία, με 73-72, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ. Οι “οράνιε” ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά στο τέλος λίγο έλειψε να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Όμως δύο μεγάλα καλάθια από τον παίκτη του Ρεθύμνου, Σαρλόν Κλουφ και του Ρόμπιν Σμέλντερς, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος.

Ο Κλουφ “σκότωσε” τους Γεωργιανούς με 22 πόντους και 4/7 τρίποντα με τον Ουόρθι Ντε Γιονγκ να αποτελεί συμπαραστάτη του έχοντας 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Οι Τορνίκε Σενγκέλια (16π.-8ρ.-5ασ.) και Ζάζα Πατσούλια (16π.-6ρ.-4ασ.) αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας του Κοκόσκοφ αλλά δεν ήταν αρκετοί για να της δώσουν το θετικό αποτέλεσμα.

Άκρως αμφίρροπη εξ αρχής η αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες μάχονταν στήθος με στήθος χωρίς καμιά να είναι σε θέση να μπει σε θέση ισχύος και οι εναλλαγές ήταν απανωτές. Οι Γεωργιανοί στηρίζονταν, κατά βάση, στους Σενγκέλια και Πατσούλια ενώ οι Ολλανδοί είχαν μεγαλύτερη πολυφωνία αλλά το σκορ, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ήταν ισόπαλο (17-17).

Η δεύτερη περίοδος, όμως, ήταν άρδην διαφορετική. Με την τριάδα των Άκερμποομ, (Ουόρθι) Ντε Γιονγκ και Κλουφ να ηγείται, οι Ολλανδοί επιβλήθηκαν πλήρως, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ, ήταν πιο εύστοχοι και ως αποτέλεσμα πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα 10 πόντων (26-36), με τη Γεωργία να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο ρυθμό των αντιπάλων της και να τα περιμένει όλα, στον επιθετικό τομέα, από τον Σενγκέλια, που σημείωσε 10 πόντους στο πρώτο μέρος.

Όσο και να προσπαθούσαν οι Γεωργιανοί, δεν κατάφεραν τίποτα ουσιαστικότερο από το να ρίξουν τη διαφορά στο -7 (40-47 στο 26:30) κυρίως χάρη στον επιθετικό οίστρο του Ουόρθι Ντε Γιονγκ, ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τους Ολλανδούς και τους διατήρησε σε διαφορά ασφαλείας, μετά την ολοκλήρωση 30 λεπτών αγώνα (48-58).

Το επιμέρους, 13-5, με το οποίο άνοιξαν την τελευταία περίοδο οι Γεωργιάνοι, έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Με τον Πατσούλια να ορθώνει ανάστημα και τους Μαρκοϊσβίλι, Πούλεν να χτυπούν από μακρινή απόσταση, οι -τυπικά- γηπεδούχοι πλησίασαν στους 2 πόντους (61-63), στο 35ο λεπτό. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα κατάφεραν να ανακτήσουν ξανά το προβάδισμα (66-65 στο 37′) ύστερα από πολλή ώρα, δια χειρός Σενγκέλια, για να έρθει ο Σανάντζε και να το αυξήσει (68-65).

Πούλεν και Σενγκέλια έκαναν το 72-68 (στο 39′) αλλά ο Κλουφ με τρίποντο μείωσε στον πόντο (72-71), 44 δευτερόλεπτα πριν την κόρνα της λήξης και 26 δεύτερα αργότερα, ο Σμέλντερς επανέφερε την Ολλανδία στην πρωτοκαθεδρία (72-73), η οποία διατηρήθηκε εκεί μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 26-36, 48-58, 72-73.
ΓΕΩΡΓΙΑ (Κοκόσκοφ): Πούλεν 7 (1), Πατσούλια 16, Τσιντσάντζε 8 (2), Σερμαντίνι 2, Σανάντζε 11 (3), Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 1, Μπουριανάτζε, Σενγκέλια 16.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Χέλφτερεν):  Ουίλιαμς, Ο. Ντε Γιονγκ 16 (1), Κλούφ 22 (4), Κεραζί 2, Άκερμποομ 5 (1), Σάφτενααρ 6, Ν. Ντε Γιονγκ 4, Σμέλντερς 8, Νορέλ 8, Σλάγκτερ 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…