Κεντρική Eurobasket Γαλλία – Σερβία 81-68

Γαλλία – Σερβία 81-68

france eurobasket2015

france-eurobasket2015

Μετάλλιο ξανά…
Μπορεί να βρέθηκε προ εκπλήξεως και να αγωνίσθηκε, εν τέλει, στον μικρό τελικό (ελέω Γκασόλ) αλλά η Γαλλία αγωνίστηκε με κίνητρο και περίσσιο πάθος καταφέρνοντας να επικρατήσει της Σερβίας με 81-68 και να προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στο παλμαρέ της, μετά τo ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2011, το χρυσό σε αυτό του 2013 αλλά και το χάλκινο στο περσινό Παγκόσμιο.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έλεγχαν τον αγώνα από την αρχή και χάρη σε μια καταιγιστική τρίτη περίοδο, έθεσαν τα θεμέλια για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου και δεν επέτρεψαν ποτέ στους Σέρβους να πλησιάσουν αποτελεσματικά, πανηγυρίζοντας την κατάληψη της τρίτης θέσης.

Νάντο Ντε Κολό (20π.-3ρ.-4ασ.) και Ρούντι Γκομπέρ (15π.-14ρ.) αποτέλεσαν τους “ακρογωνιαίους λίθους” της σημερινής νίκης των Γάλλων, με τους Εβάν Φουρνιέ (15π.-5ρ.) και Τόνι Πάρκερ (13π.) να τους πλαισιώνουν. Εκ των “όρλοβι” διακριθέντες ήταν οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα, με 14 και 12 πόντους, αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που είχε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που έλεγχαν το παιχνίδι εξ αρχής, με τον Πάρκερ να ξεκινάει ζεστός αλλά οι Σέρβοι δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν στο σκορ, όχι όμως και να πάρουν το προβάδισμα. Αλλά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα (16-16 στο 10’) χάρη σε πέντε σερί πόντους του Μπογκντάνοβιτς μέσα στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο σούπερ σταρ της Γαλλίας βρήκε στήριγμα στους Φουρνιέ και Ντε Κολό καταφέρνοντας να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία και να προηγηθεί μέχρι και με 5 πόντους (37-28 στο 18:30) προτού οι Μπιέλιτσα και Κάλινιτς, διαμορφώσουν το 37-32 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η εικόνα διαφοροποιήθηκε σημαντικά . Οι “Blues” ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στην άμυνα, πνίγοντας όλα τα ατού και τις συνεργασίες των όρλοβι ενώ επιθετικά έβγαζαν φωτιές, χτυπώντας αποτελεσματικά τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενούμενων (σ.σ: Τεόντοσιτς) και έχοντας θεαματική βελτίωση στην κυκλοφορία τους.

Ο Πάρκερ συνέχισε να σμπαριαλάζει την άμυνα της Σερβίας με τα λέι απ του αλλά και να δημιουργεί αποτελεσματικά για τους συμπαίκτες του, ο Μπατούμ “ανέβηκε” και ο Ντε Κολό συνέχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο. Απόρροια αυτών ήταν οι γηπεδούχοι να τρέξουν επιμέρους 21-12 και να μπουν στην τελευταία περίοδο με αέρα 14 πόντων (58-44).

Η παντοδυναμία των Γάλλων συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς. Με τον Φουρνιέ να πυροβολεί και τον Γκομπέρ να σκεπάζει τα καλάθια και να κυριαρχεί στους αιθέρες, η διαφορά δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 37-32, 58-44, 81-68.
ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Μπατούμ 7, Λοβέρν 1, Καουντί 2, Πάρκερ 13, Φουρνιέ 15 (3), Πιετρούς, Ντε Κολό 20 (2), Ντιαό 4, Ζελαμπάλ 4, Γκομπέρ 15.
ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 3, Σιμόνοβιτς 3 (1), Κούζμιτς, Μπογκντάνοβιτς 14 (2), Μπιέλιτσα 12 (2), Μάρκοβιτς 8 (2), Κάλινιτς 1, Νέντοβιτς 9 (1), Ραντούλιτσα 11 (8ρ.), Έρτσεγκ 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…