Κεντρική Basket League Άρης Εξύμνησαν τον Γκάλη (vid)

Εξύμνησαν τον Γκάλη (vid)

sinentefksi tipou nick galis cup

sinentefksi tipou-nick galis cup

Το 2ο Nick Galis Cup βρίσκεται προ των πυλών (25-27/09) και η ανεπίσημη έναρξη του πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, καθώς και οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που θα λάβουν μέρος (Άρης, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Καρσίγιακα, Ολύμπια Λιουμπλιάνα).

Ο κ. Λάσκαρης ήταν αυτός που άνοιξε τη συνέντευξη λέγοντας: “Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Καλωσορίζω τις τρεις ομάδες που φιλοξενούνται στο τουρνουά. Εύχομαι να κυλήσουν όλα καλά”.

“Είχα κουραστεί…”

Η σκυτάλη πέρασε στον τεχνικό της ρώσικης ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα, που επεσήμανε: “Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να συμμετέχουμε στο τουρνουά προς τιμήν του μεγαλύτερου Έλληνα αθλητή. Είναι καλή ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα μας βοηθήσουν ιδιαίτερα τα δύο παιχνίδια να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Εύχομαι μια καλή χρονιά δίχως βία και όλα να κυλήσουν ομαλά”.

Αναφορικά με την επιλογή του να συνεχίσει στο Κρασνοντάρ εξήγησε πως “Είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Από τη στιγμή που έφυγα από τον Ολυμπιακό ήταν μονόδρομος να δουλέψω στο εξωτερικό. Είχα κουραστεί από την κατάσταση στη χώρα. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα.

Το μεγαλύτερο διάστημα λείπαμε. Είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και η Ρωσία είναι τεράστια χώρα σαν μέγεθος και το μπάσκετ της παρουσιάζει κρίση, κάτι που φαίνεται από τις εθνικές τους ομάδες. Στόχος είναι να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα κερδίζει, φτιάχνοντας χημεία σε μια δύσκολη λίγκα με πολλά ταξίδια και συμμετοχές στην Ευρωλίγκα.

Είναι εντελώς καινούργια η ομάδα. Δεν έχουμε καταφέρει λόγω των υποχρεώσεων και σήμερα ο Κλαβέρ και ο Σίνγκλετον θα έρθουν για πρώτη φορά στη χώρα. Μέσα από τις ιδιαιτερότητες θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια χημεία. Φεύγοντας κάποιος από την Ελλάδααπαλλάσσεται από τα κακά της κοινωνίας, αλλά εκτιμά την καλή δουλειά που γίνεται στη χώρα. Όσο για συγκρίσεις, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος που δουλεύω σε υψηλό επίπεδο”.

Ο παίκτης του, Κιρίλ Φεσένκο, τόνισε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη για την πρόσκληση. Είναι ένα μεγαλειώδες τουρνουά και θα συμμετέχουν καλές ομάδες. Είναι καλό να παίζουμε κόντρα σε πολύ καλές ομάδες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μετέχουμε εδώ και ελπίζουμε να γίνει ένα καλό τουρνουά”.

“Θρύλος ο Γκάλης”

Ο προπονητής της Καρσίγιακα, Ουφούκ Σαρίτσα, πήρε τον λόγο για να σημειώσει: “Πρώτα απ’ όλα είμαστε έτοιμοι και χαρούμενοι να συμμετέχουμε εδώ. Ο Νίκος ΓΚάλης είναι ένας θρύλος και θα τον τιμήσουμε. Έχω παίξει ως αντίπαλος και αυτά τα δύο παιχνίδια κόντρα σε καλές ομάδες θα είναι καλό δείγμα για όλη τη σεζόν. Εύχομαι σε όλες τις ομάδεε ςκαλή τύχη”.

Για την πρώτη συμμετοχή της Καρσίγιακα στην Ευρωλίγκα σχολίασε: “Πέρυσι πραγματοποιήσαμε μια ονειρεμένη σεζόν με όλα όσα πετύχαμε. Παίζουμε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και θα δούμε πως θα κυλήσει η χρονιά”.

Για το μαρκάρισμα στον Γκάλη: “Είχα αντιμετωπίσει τον Γκάλη όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να παίξαμε 2-3 φορές αντίπαλοι. Ήταν απίστευτος επιθετικός. Μια φορά με είχε παίξει και άμυνα. Πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο παίκτη. Είναι ένας πραγματικός θρύλος”.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Ινάντς Κοτς, υπογράμμισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη. Είναι τιμή και είμαστε τυχεροί που παίζουμε με τέτοιες ομάδες, ώστε να δούμε που βρισκόμαστε σε αυτό το κομμάτι της σεζόν. Ευχαριστούμε τον Άρη“.

“Ο Γκάλης ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια”

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Δημήτρη Πρίφτης, πήρε σειρά: “Καλησπέρα σε όλους. Να καλωσορίσω τις ομάδες. Είναι χαρά και τιμή που συμμετέχουμε εδώ. Είναι μια ιδέα που υπήρχε στο μυαλό όλων εδώ και πολλά χρόνια και σιγά σιγά θα γίνει ένας θεσμός. Ο Νίκος Γκάλης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα που ξεφεύγει από τα αθλητικά πλαίσια.

Ένα τουρνουά είναι σκληρό για όλες τις ομάδες. Θα τεστάρουμε απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους τις ομάδες μας. Όλα αυτά στο πλαίσιο της προετοιμασίας ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Εύχομαι καλό τριήμερο και όλοι να το απολαύσουν”.

Για την κατάσταση που βρήκε με την άφιξη του μετά το Ευρωμπάσκετ: “Είμαι 4 μέρες στην ομάδα. Έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά, κάτι το οποίο ξέρω γνωρίζοντας το σταφ. Έχουν εδραιωθεί κάποια πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Είναι μια καινούργια ομάδα και χρειάζεται κάποιος χρόνος, μιλώντας μπασκετικά αλλά και ευρύτερα, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το διάστημα και να βρούμε τη χημεία μας.

Η ομάδα έχει πολύ καλά συστατικά και πολύ καλή χημεία και αυτά τα στοιχεία θα μας δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα. Πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και πάντα θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων”.

Για το ποίοι σύγχρονοι παίκτες συγκρίνονται με τον Γκάλη: “Μέσα στο γήπεδο ο Γκάλης ήταν τεράστια προσωπικότητα. Το μοντέλο του παίκτη πρότυπο παίρναγε μέσω της επίθεση, Μεταλλασόταν η δουλειά μέσα στο γήπεδο και παίκτες όπως ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης έδειξαν ένα νέο μοντέλο, μέσα από το παιχνίδι τους, πέρα από το σκορ, που ο καθένας το βλέπει και το αναγνωρίζει.

Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ο καθένας τα βλέπει. Ήταν ένας χαρισματικός αθλητής και με ήθος, ο οποίος μαζί με τον Άρη, ένωσε τον ελληνικό πληθυσμό, πέραν των οπαδικών και σε μεγάλο βαθμό η πορεία του Άρη διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την μπασκετική κουλτούρα του Έλληνα”.

Ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρων”, Σπύρος Μούρτος, από την πλευρά του, είπε: “Καλησπέρα κι από μένα. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε το 2ο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Κλείνουμε ένα κομμάτι της προετοιμασίας με δυνατά φιλικά. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να δει δυνατά παιχνίδια”.

“Τιμή μας…”

Ο τεχνικός της Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Κάσπερ Ποτόσνικ, πήρε το λόγο: “Ευχαριστούμε τον Άρη που μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο τουρνουά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ να τιμήσουμε τον Νίκο Γκάλη. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας όσο γίνεται περισσότερο και πιο έτοιμοι όταν ξεκινήσει η σεζόν για εμάς. Είμαστε μια νέα ομάδα και θα δώσουμε το καλύτερο ώστε ο κόσμος να απολαύσει το παιχνίδι”.

Η συνέντευξη Τύπου, έκλεισε με τα λόγια του Ζακ Ράιτ, άλλοτε παίκτη του Ρεθύμνου και του Παναθηναϊκού: “Ευχαριστούμε τον Άρη που μου έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά και να έρθει η ομάδα. Όπως είπε ο προπονητής επικεντρώνουμε στην έναρξη της σεζόν. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι ως ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…