Χτίζει χαρακτήρα

Eurobasket Greece Hellas Ethniki Andron Croatia

Eurobasket-Greece-Hellas-Ethniki Andron-Croatia

kogasΠώς το είπε ο Βασίλης Σπανούλης; Ήταν σημαντική για την ψυχολογία μας, για να γίνουμε ομάδα κι όχι τόσο σημαντική για την πορεία μας στο τουρνουά; Ναι, έτσι είναι, έχει δίκιο, αλλά για μας είναι σημαντικό να βλέπουμε τους διεθνείς να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, να μην παραδίνονται, να μην αφήνονται στη… μοίρα τους. Κι ό,τι θέλαμε, το είδαμε.

Βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έχαναν με διψήφιες διαφορές, αλλά δεν λύγισαν. Κι αυτό είναι το μόνο (μαζί με την πρωτιά στον όμιλο, που κρατάμε). Δεν θα παρασυρθούμε σε πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες, έχουμε χρόνο και τα παιδιά αφήνουν υποσχέσεις. Θα… γκρινιάξουμε.

Εκτιμώ αφάνταστα τον Φώτη Κατσικάρη. Και μετά το ματς με την Κροατία τον εκτιμώ ακόμα περισσότερο, γιατί παρότι έχει στο μυαλό του να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και να πάει σε σχήμα με τρεις ψηλούς, άλλαξε και πήρε τη νίκη με τρεις κοντούς. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι… δογματικός.

Το κοουτσάρισμά του, συνολικά, δεν ήταν καλό. Επιμένει πολύ σε ένα δίδυμο κοντών (ΚαλάθηςΣπανούλης) που δεν βγαίνει. Θέλουν και οι δύο διαδρόμους, ο Καλάθης δεν έχει αξιόπιστο σουτ, με αποτέλεσμα η αντίπαλη άμυνα να διευκολύνεται να κλείσει αποτελεσματικά τον Σπανούλη. Πλέον είναι εμφανές ότι ο Σπανούλης πρέπει να έχει δίπλα του είτε τον Σλούκα, είτε τον Ζήση, ή ακόμα και τον παροπλισμένο (αδίκως) Μάντζαρη.

Επίσης, με Καλάθη και Αντετοκούνμπο η επίθεσή μας είναι προβλέψιμη. Οι άμυνες κλείνουν και δεν υπάρχει χώρος για να κινηθεί ο Σπανούλης, ενώ οι αντίπαλοι έχουν τη δυνατότητα για δεύτερη και τρίτη περιστροφή.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως “έκλεισε” ξαφνικά το ρόστερ, με τους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Καϊμακόγλου να είναι περισσότερο θεατές και λιγότερο ενεργοί. Το όπλο μας -έτσι λέγαμε όλοι- ήταν (και είναι) ότι έχουμε 12 παίκτες. Πρέπει, όχι κατ’ ανάγκη σε κάθε αγώνα, να το αξιοποιήσουμε. Δεν μπορεί να παίζουμε με εννέα, ακόμα κι αν κερδίσαμε.

Βεβαίως, επειδή ο Κατσικάρης δεν είναι δογματικός, θα δει το βίντεο, θα αναλύσει τα πάντα και θα εμφανιστούμε καλύτεροι. Βέβαιον είναι ότι η Εθνική έχει όλα τα προσόντα να μας βγάλει στους δρόμους. Να… ακυρώσει τις εκλογές, να κάνει όλον τον κόσμο να ασχολείται μαζί της.

Νίκες σαν τη χθεσινή χτίζουν χαρακτήρα. Όχι πως δεν έχουμε. Αν δεν έχουμε εμείς, ποιος έχει;

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ο κόουτς Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του

Έτσι θα παίξει το… ελληνικό πόκερ ο Μπαρτζώκας. Το ματς με τον Προμηθέα ήταν εξίσου αδιάφο…