Κεντρική Basket League Άρης Άρης – Ολ. Λιουμπλιάνας 72-60

Άρης – Ολ. Λιουμπλιάνας 72-60

nick galis cup aris olimpia lioumplianas

nick-galis-cup-aris-olimpia-lioumplianas

Νίκη αλά… αμερικάνικα.

Με τους Αμερικανούς να δίνουν άλλο αέρα στην ομάδα, ο Άρης νίκησε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 72-60 στον ημιτελικό του “Nick Galis Cup”. Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη θα αντιμετωπίσει την Καρσίγιακα στον τελικό του τουρνουά την ερχόμενη Κυριακή (27/09). Πρώτο βιολί για τους “κιτρινόμαυρους”, ο Οκάρο Ουάιτ με 16 πόντους, τη στιγμή που για τους Σλοβένους πάλευε μόνος του ο Μίχα Λάπορνικ (25 πόντοι, 7 τρίποντα).

Ο Άρης ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και με την άμυνά του να κλείνει όλους τους διαδρόμους και την επίθεσή του να αντιδρά γρήγορα στους αιφνιδιασμούς, έφτασε να προηγείται με 12-2. Οι παίκτες της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, προσπάθησαν να αντιδράσουν και με κύριο επιθετικό τους όπλο τον Λάπορνικ, μείωσαν σε 21-17 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης συνέχισε να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση, με τους Ουότερς, Ουάιτ, Χάγκινς και ΜακΝίλ να δίνουν ρυθμό στην ομάδα και να προσφέρουν θέαμα, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +12 (32-20, 5′ πριν τη λήξη του ημιχρόνου). Όσο και να προσπαθούσαν οι παίκτες του Γκάσπερ Ποτότσνικ, οι “κιτρινόμαυροι” έμοιαζαν ασταμάτητοι επιθετικά και με τρίποντο του Κοέν διαμορφώθηκε το 44-30, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν καθαρά με αμυντικό προσανατολισμό. O Άρης με τα τρίποντα των Τσούπκοβιτς και Πελεκάνου, κράτησε τη διαφορά στους 14 πόντους (50-34), με τους Σλοβένους να τα περίμενουν και πάλι όλα από τον Λάπορνικ. Ο “θεός του πολέμου”, με την πίεση που άσκησε σε όλο το γήπεδο, βραχυκύκλωσε την επιθετική γραμμή των φιλοξενούμενων και το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 61-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, με το τελικό σκορ του αγώνα να είναι το 72-60.

ΑΡΗΣ – ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ 72-60
Διαιτητές: Αναστόπουλος – Πουρσανίδης – Κορομηλάς.
Τα δεκάλεπτα: 21-17, 44-30, 61-47, 72-60.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης, Ουάιτ 16 (3), Ουότερς 10, Ζάρας, Χάγκινς, Κοέν 9 (1), Μούρτος 4, Σίμτσακ 3, ΜακΝίλ 15.
ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ (Ποτότσνικ): Ράιτ 2, Ρούπνικ 11 (1), Χρόβατ, Νίκολιτς 6, Βούσετιτς 4, Λάπορνικ 25 (7), Ζάγκορατς 7 (1), Μάχκοβιτς 3, Ζάκις 2, Κάνσαρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…