Κεντρική Eurobasket Απολογισμός και διευκρινίσεις

Απολογισμός και διευκρινίσεις

demirel1

demirel1

Σε έναν απολογισμό του τρέχοντος Ευρωμπάσκετ και διευκρινίσεις σχετικά με το προολυμπιακό τουρνουά, προχώρησε ο πρόεδρος της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λιλ.

Αρχικά αποκάλυψε πως “Το νέο σύστημα διεξαγωγής του διευρυμένου Ευρωμπάσκετ 2015 στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Η παρουσία 26.922 θεατών στον ημιτελικό της Γαλλίας με την Ισπανία συνιστά μεγάλο κατόρθωμα και αξίζουν συγχαρητήρια στη γαλλική ομοσπονδία! Συνολικά κόπηκαν 620.000 εισιτήρια, πρόκειται για αριθμό ρεκόρ στο τουρνουά! Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς τους αριθμούς” και πρόσθεσε ότι τα εισιτήρια του τελικού έχουν εξαντληθεί.

“Μέτρησε πολύ η συνεργασία των χωρών και θα συνεχίσουμε σε αυτό το μοντέλο. Μετά τηνε εφετινή επιτυχία, νομίζω ότι θα ακολουθήσουμε ξανά αυτό το παράδειγμα. Επίσης, η ανά τετραετία διοργάνωση προστατεύει περισσότερο τον θεσμό του Ευρωμπάσκετ, Από ο 2017 και μετά, το Ευρωμπάσκετ και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξάγονται ανά τέσσερα χρόνια” είπε, προμηνύοντας πως θα ξανά εφαρμοσθεί στο μέλλον, το φετινό μοντέλο των πολλών χωρών.

Εν συνέχεια, αναφέρθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά, ενημερώνοντας ότι τον Νοέμβριο θα ανακοινωθούν οι χώρες διεξαγωγής των τριών τουρνουά, για την πρόκριση του Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, και διευκρίνισε πως θα συμμετάσχουν 18 ομάδες (οι 15 που προκρίθηκαν και οι τρεις διοργανώτριες), οι οποίες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των έξι και το εισιτήριο θα πάρουν οι πρώτοι του καθενός ενώ όλες οι ομάδες θα συγκρουστούν μεταξύ τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…