Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ – Αναντολού Εφές 85-56

ΑΕΚ – Αναντολού Εφές 85-56

AEK Lavrio Filiko

AEK-Lavrio-Filiko

Η ΑΕΚ επικράτησε 85-56 της Αναντολού Εφές, στο ΟΑΚΑ, σε μία φιλική αναμέτρηση με εορταστικό χαρακτήρα. Η “Ένωση“, ούσα εντυπωσιακή κατά διαστήματα, δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα απέναντι στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για την ΑΕΚ, η οποία στερήθηκε τις υπηρεσίες των Κάρτερ Σάκοτα κι Όρτον, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Χέρστον (15π.), Ουόρεν (12π.) και Σκραμπ (10π.). Στην αντίπερα όχθη, οι Σάριτς με 12 και Ντίμπλερ με 9 πόντους συνεισέφεραν αρκετά για την Αναντολού Εφές, αλλά φευ. Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον, δε, κινήθηκε σε… “ρηχά” νερά σκοράροντας 4 πόντους.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 5-0 με το… καλημέρα. Ο Ουόρεν (., 10’), αρχικά, κι ο Μαυροκεφαλίδης (11π., 10’), εν συνεχεία, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, η οποία ήταν εξαιρετική αμυντικά κι αποτελεσματική επιθετικά και, έτσι, έκλεισε στο +11 (23-12) το πρώτο δεκάλεπτο.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η “βασίλισσα” τη δεύτερη περίοδο, καθότι αύξησε περαιτέρω την υπέρ της διαφορά. Για του λόγου το αληθές, η ΑΕΚ -επιστρατεύοντας εκ νέου τη δυνατή άμυνα– εξακολούθησε να ελέγχει πλήρως το ματς. Σ’ αυτό το διάστημα, μαζί με τους Μαυροκεφαλίδη κι Ουόρεν, ο Σκραμπ προστέθηκε στην επιθετική εξίσωση των “κιτρινόμαυρων” σκοράροντας 10 πόντους σε ισάριθμα λεπτά.

Ο Κατσίβελης, με τη σειρά του, προσέφερε ιδιαίτερες λύσεις τόσο στον επιθετικό (οργάνωση), όσο και στον ανασταλτικό τομέα. Η ΑΕΚ, έτσι, κυριάρχησε απόλυτα της αντιπάλου της κλείνοντας στο +21 το ημίχρονο (46-25).

Στην επανάληψη, η Αναντολού Εφές, με ένα επιμέρους σκορ 21 -12, μείωσε τη διαφορά στους 12 (58-46), 1’53” πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να γίνει ανταγωνιστική προσδίδοντας, παράλληλα, μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι παίκτες του “Ντούντα” έκλεισαν, τελικά, στο -12 (61-49) το δεκάλεπτο λόγω, κυρίως, της παραγωγικότητας των Σάριτς, Ντίμπλερ και Μπράουν.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ απέκτησε εκ νέου μία διαφορά ασφαλείας (68-51, 32’) με το εύστοχο τρίποντο του… ασταμάτητου Μαυροκεφαλίδη. Ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, μάλιστα, αγωνίσθηκε με ιδιαίτερο πάθος και στην άμυνα κερδίζοντας το χειροκρότημα του “κιτρινόμαυρου” κοινού. Στα εναπομείναντα λεπτά, η “Ένωση” ξέφυγε εκ νέου στο σκορ δίνοντας -από νωρίς- τέλος στη σεμνή τελετή.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 46-25, 61-49, 85-56.
ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Ουόρεν 12, Σκραμπ 10, Κατσίβελης 7, Παπαντωνίου 8, Μωραΐτης 1, Μιλόσεβιτς 8, Παύλος, Χέρστον 15, Μαυροκεφαλίδης 20, Σαρικόπουλος 4.
Αναντολού Εφές (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Κορκμάζ 2, Ερτέλ 5, Γκρέιντζερ 3, Μπατούκ 3, Ντίμπλερ 9, Οσμάν 2, Ουλουμπάι, Μπράουν 8, Σάριτς 12, Τάιους 3, Ντάνστον 4, Ντουβερίογλου 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…