Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Στην κορυφή μετά τον Γολγοθά”

“Στην κορυφή μετά τον Γολγοθά”

Efivoi u18 Ethniki Efivon

Efivoi u18-Ethniki Efivon

Ο τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου, τόνισε -σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ- πως η ομάδα βρέθηκε στην κορυφή μετά τον “Γολγοθά“. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, μάλιστα, υποστήριξε ότι το χρυσό δεν αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον των παικτών, απεναντίας, αυτό θα καθοριστεί από τις επιλογές και τη δουλειά τους.

Αναλυτικά:

Στόχος ήταν να πάμε βήμα βήμα. Σε λίγο χρονικό διάστημα, σε έντεκα ημέρες, εννέα αγώνες. Είχαμε προετοιμαστεί όχι μόνο φέτος, η ομάδα δουλεύει μαζί 3-4 χρόνια. Κάθε χρόνο έχει στόχους η ομάδα. Έψαχνε τη μεγαλύτερη διάκριση. Εάν ήμασταν σοβαροί και με λίγη τύχη ξέραμε ότι θα πάμε ψηλά. Όταν μιλάς για παιδιά 17-18 ετών το μπασκετικό θράσος κι ο χαρακτήρας είναι σημαντικά στοιχεία. Η ομάδα έπρεπε να ανέβει “Γολγοθά” για να βρεθεί στην κορυφή.

Η Τουρκία ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είχαμε το “πρέπει” μέσα στην έδρα μας. Τα παιδιά είχαν μεγάλη θέληση. Οι αντίπαλοι είχαν πολύ καλό πλάνο. Ήταν σημαντικό το πώς θα μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο. Με συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και καλή άμυνα. Στην ομάδα υπάρχουν παιδιά που είναι πιο μέτριοι παίκτες, πιο καλοί, το σημαντικό είναι όλοι να αναγνωρίζουν το ρόλο τους και να βάζουν το “εγώ” κάτω από την ομάδα. Ακόμα και παιδιά με συμπληρωματικό ρόλο ήταν εκεί να χαίρονται με την επιτυχία και με την επίδοση των συμπαικτών τους. Αυτό είναι το… μυστικό. Όλοι να μάχονται για κοινό στόχο. Η συλλογικότητα που υπάρχει”.

Σε ό,τι αφορά, δε, στο μέλλον των παικτών, υπογράμμισε: “Δεν είναι παρακαταθήκη ένα χρυσό για να παίξεις, να κάνεις καριέρα. Δείχνεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι, αλλά το μέλλον το καθορίζουν τα παιδιά με τις επιλογές και τη δουλειά τους. Τα παιδιά έρχονται διψασμένα να παίξουν στην Εθνική. Η φουρνιά αυτή είναι πολύ καλή, της γενιάς ’96-’97. Η Εθνική δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, θα παίξουν αυτά τα παιδιά και εμείς θα είμαστε χαρούμενοι να δούμε κάποια από τα παιδιά αυτά στην Ανδρών”.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…