Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πρωταγωνιστής παντού

Πρωταγωνιστής παντού

djordjevic

djordjevic

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου ξεκινάει επίσημα το ταξίδι του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2015-16, μία σεζόν στην οποία οι “πράσινοι” επιθυμούν να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ αλλά και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, στο οποίο έχουν να παραβρεθούν από το 2012.

Οι στόχοι του “τριφυλλιού” είναι υψηλοί φέτος και πως να μην είναι άλλωστε, από τη στιγμή που η διοίκηση ανέβασε σημαντικά το μπάτζετ, προχωρώντας στην απόκτηση παικτών από το πάνω ράφι αλλά και δίνοντας τα ηνία της ομάδας στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ήτοι σ’ έναν προπονητή που μπορεί να αντέξει το ειδικό βάρος ενός τόσο επιτυχημένου συλλόγου.

Μετά και την απόκτηση του Τζέιμς Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις φετινές καλοκαιρινές μεταγραφικές κινήσεις του, προσθέτοντας ακόμα έναν ποιοτικό παίκτη στην ήδη ενισχυμένη περιφερειακή του γραμμή, ο οποίος με την έφεση του στο σκοράρισμα και την εκρηκτικότητα του θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Τζόρτζεβιτς. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας φαίνονται να είναι πλέον πληρέστατοι σε όλες τις γραμμές. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει να διαχειριστεί ένα ποιοτικό ρόστερ, το ποιοτικότερο στη μετά Ζέλικο Ομπράντοβιτς εποχή, το οποίο, εφόσον δουλευτεί σωστά, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα φέτος.

Καλάθης, ο ηγέτης

kalathis

Ο Νικ Καλάθης θα ηγηθεί της νέας εποχής του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση των “πρασίνων” περίμενε υπομονετικά τον ομογενή γκαρντ και μεθοδικές κινήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, κατάφερε να τον φέρει ξανά πίσω στην Ευρώπη και το “τριφύλλι”. Ο 26χρονος άσος θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης του παιχνιδιού των “πρασίνων”, αντικαθιστώντας σ’ αυτόν τον ρόλο τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πλέον θα αγωνίζεται λιγότερο, όντας απόλυτα έτοιμος να δώσει πάντα το κάτι παραπάνω στην ομάδα. O “3D” θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Καλάθη, όντας ο ιδανικός διάδοχος του. Τρίτη επιλογή στη θέση του πλέι μέικερ θα είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί καλύτερος σε σχέση με την περσινή πρώτη του σεζόν στους “πράσινους”.

Ενισχυμένη περιφέρεια

james feldeine

Η περιφέρεια του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι πολύ καλύτερη από τη περσινή. Οι ασταθείς γκαρντ Σλότερ και Μπλουμς αποχαιρέτησαν την ομάδα και στη θέση τους ήρθαν ο πολύπειρος Σάσα Πάβλοβιτς και ο εκρηκτικός Τζέιμς Φελντέιν. Οι δύο νέοι ξένοι της ομάδας, μαζί με την ελληνική τριάδα (Παππάς, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος), θα αποτελέσουν τις επιλογές του Τζόρτζεβιτς για τις θέσεις 2-3. Ο Νίκος Παππάς, βέβαια, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, μετά τον Δεκέμβριο.

Δύναμη πυρός… στη ρακέτα

radulitsa

Ο Παναθηναϊκός έδωσε φέτος τα περισσότερα λεφτά για τον βασικό του πλέι μέικερ (Νικ Καλάθης) και για τον βασικό του σέντερ (Μίροσλαβ Ραντούλιτσα). Η απόκτηση του Σέρβου σέντερ απογείωσε τη ρακέτα του “τριφυλλιού”, η οποία αποτελεί (στα χαρτιά τουλάχιστον) μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη. Ο Μίροσλαβ Ραντούλισα δεσπόζει, λοιπόν, στη θέση “5”, ενώ πλαισιώνεται από τον Όγκνιεν Κούζμιτς και τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Βόσνιος σέντερ έχει εμπειρίες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (NBA) και έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύτιμες λύσεις τόσο στην άμυνα (κυρίως), όσο και στην επίθεση, ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο νεαρός Έλληνας σέντερ θα εμφανιστεί ακόμα καλύτερος, έχοντας πάρει πλέον το βάπτισμα του πυρός.

Η γραμμή ψηλών συμπληρώνεται από τους Τζέιμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση, οι οποίοι θα καλύψουν τη θέση “4”. Η θέση αυτή είναι η μόνη, που ο Παναθηναϊκός δεν ενισχύθηκε, μιας και ο Αμερικανός φόργουορντ θα βρίσκεται τελικά στη διάθεση του Τζόρτζεβιτς από την αρχή της χρονιάς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αντίδραση και ισοφάριση ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στο 2ο ματς με τη Μακάμπι θέλει μόνο νίκη. Να διορθώσει ότι χάλασε στο 1ο π…