Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Μεγάλος άθλος”

“Μεγάλος άθλος”

Εθνική Εφήβων-Βόλος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αισθάνθηκε ιδιαίτερη συγκίνηση για τον “άθλο”, όπως τον χαρακτήρισε, της Εθνικής Εφήβων, η οποία, μολονότι παρουσιάστηκε αγχωμένη στον τελικό απέναντι στην Τουρκία, κατάφερε, τελικά, να πραγματοποιήσει την ολική ανατροπή και, ως εκ τούτου, να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου.

Ο κόουτς της “γαλανόλευκης” τόνισε: “Το χρυσό έχει μια άλλη γεύση. Για μας αυτή η προσπάθεια, που άρχισε από το χειμώνα, είχε σήμερα το καλύτερο τέλος. Είμαστε συγκινημένοι με αυτό που έχουμε πετύχει. Θεωρώ πως έχουμε κάνει έναν μεγάλο άθλο. Τα παιδιά ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων. Είναι πολύ σπουδαίο να έχεις τέτοιους ανιδιοτελείς χαρακτήρες. Είχαμε άγχος, προσμονή να σηκώσουμε το Κύπελλο, βιαζόμασταν. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να ηρεμήσουν και να διασκεδάσουν. Αυτό κάναμε και φτάσαμε στη νίκη. Το μέλλον των παιδιών δεν εξαρτάται τόσο από αυτά τα τουρνουά. Είναι για να δουν σε πιο επίπεδο βρίσκονται. Το μέλλον εξαρτάται από τα ίδια τα παιδιά, από τις επιλογές και τη δουλειά τους“.

Ο συνεργάτης του, δε, Γιώργος Λιμνιάτης, επισήμανε: “Είναι ένα φανταστικό συναίσθημα. Γίναμε κι εμείς παιδιά μαζί με τα παιδιά. Παρότι φτάσαμε στο χείλος του αποκλεισμού, γίναμε πιο σκληροί και σοβαροί μέσα στο παιχνίδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, ακόμη και στα παιδιά που δεν ήταν εδώ, αλλά και στους προπονητές τους που τους ετοίμασαν να φτάσουν ως εδώ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Γυναικών για το “παράθυρο” της Λιουμπλιάνα

Τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών που θα ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει των δύο τελευταίω…