Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Και οι 5, πανέτοιμοι

Και οι 5, πανέτοιμοι

rethymno rethnimno new players neoi paiktes

rethymno-rethnimno-new-players-neoi-paiktes

Τα πέντε νέα πρόσωπα του Ρεθύμνου συγκέντρωσαν οι άνθρωποι της ομάδας για να μιλήσουν για τη νέα σελίδα στην καριέρα τους. Γιάροσλαβ Κορόλεφ, Μάριος Ματαλών, Ντέρεκ Κουκ, Μιχάλης Καμπερίδης και Ράιαν Χάροου, σχολίασαν τη νέα αγωνιστική περίοδο και έθεσαν τους προσωπικούς τους στόχους, όμως όλοι συμφώνησαν ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα.

Αρχικά, ο Γιάροσλαβ Κορόλεφ, τόνισε ότι του δίνει αυτοπεποίθηση η σιγουριά στην ομάδα, ενώ παραλληλα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλους στην Κρήτη.

Η ομάδα ξέρω ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, καθώς διαπίστωσα ήδη την εξαιρετική οργάνωση που έχει. Από την εμπειρία μου από τις ομάδες που έχω παίξει αναγνωρίζω την καλή δουλειά που γίνεται εδώ. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις και από το ότι η ομάδα κινήθηκε πολύ γρήγορα στην μεταγραφική αγορά, «κλείνοντας» παίκτες πολύ νωρίς. Ολοκλήρωσε το ρόστερ, δείχνοντας ότι υπάρχει πλάνο. Αυτό δίνει αυτοπεποίθηση σε μένα ως παίκτη. Απολαμβάνω το ότι είμαι μέλος αυτής της ομάδας και θα δώσω ότι καλύτερο μπορώ για να πετύχουμε.

Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι απλά να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω να δω τον ρόλο μου στην ομάδα. Γνωρίζω κάποιους καινούριους συμπαίκτες μου από την περσινή σεζόν. Γενικά, οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ευγενικοί και είναι εύκολο για μένα να προσαρμοστώ. Είμαι εδώ μερικές μέρες και διαπιστώνω την ομορφιά που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο“, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ρώσος φόργουορντ.

Με τη σειρά του, ο Μάριος Ματαλών, υπογράμμισε την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, ενώ έθεσε ως στόχο τουλάχιστον την ίδια θέση με πέρσι.

Αναλυτικά: “Οι εντυπώσεις μου από το Ρέθυμνο CretanKings είναι οι καλύτερες. Είμαι πέντε μέρες στο Ρέθυμνο και έχω καταλάβει την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα. Φαίνεται ότι υπάρχει καλό κλίμα και σωστή νοοτροπία από όλους και θεωρώ ότι αυτά είναι τα βασικά στοιχεία για να έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν.

Όταν προέρχομαι από μία ομάδα που τερμάτισε στην 12η θέση της BasketLeague και πηγαίνω σε μία ομάδα που κατέλαβε την 6η θέση στην BasketLeague καταλαβαίνεις ότι ανεβαίνεις επίπεδο και οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Τώρα από κει και πέρα ο στόχος είναι να κατακτήσουμε τουλάχιστον την περσινή θέση, κοιτώντας αναγκαστικά προς τα πάνω στην συνέχεια. Από την μεριά μου στόχος μου είναι να καθιερωθώ στην ομάδα μέσα από την σκληρή δουλειά και τις καλές εμφανίσεις“.

Ο Ντέρεκ Κούκ, έστω και τραυματίας, εξήρε τη φαντασία των Κρητικών, υποσχόμενος εντυπωσιακές φάσεις.

Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή που έκανα να επιλέξω την ομάδα του Ρέθυμνο CretanKings. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Οι στόχοι μου αυτή τη στιγμή είναι να επανέλθω στο γήπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται και να είμαι έτοιμος να προσφέρω στην ομάδα όταν θα έρθει η ώρα.

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να τρέχω στο γήπεδο αλλά και οι υψηλές «πτήσεις» και υπόσχομαι μερικές εντυπωσιακές φάσεις στο μέλλον.

Ο γιατρός μου είπε ότι θα είμαι πλήρως έτοιμος να επιστρέψω σε περίπου 4 εβδομάδες. Θέλω να είμαι απόλυτα υγιής για να προσφέρω στην ομάδα αυτό που πραγματικά μπορώ“, σχολίασε ο Αμερικανός.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης, παρ’ ότι δανεικός από την ΑΕΚ, έδειξε απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα του Ρεθύμνου και αποφασισμένος να προσφέρει και αυτός στην ομάδα. “Είμαι ήδη 5-6 μέρες στο Ρέθυμνο. Τα παιδιά, ειδικά οι ξένοι έρχονται σιγά – σιγά. Οι επόμενες μέρες της προετοιμασίας θα είναι σκληρές. Όλων μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα η ομάδα να πάει καλά και να κοιτάξουμε τα φιλικά και τα τουρνουά που έχουμε να δώσουμε. Θέλουμε να δούμε τις δυνατότητες μας και που θα φτάνουμε εκείνη την περίοδο.

Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Οι στόχοι είναι ακόμα μακριά για να μιλάμε για αυτούς. Θέλουμε να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα και να προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο“, δήλωσε ο νεαρός άσσος.

Τελευταίος, αλλά όχι έσχατος, μίλησε ο Ράιαν Χάροου, κάνοντας γνωστό ότι ήρθε στη χώρα μας για να… κερδίζει!

Είχα πολλούς ανθρώπους στην Αμερική, οι οποίοι γνώριζαν για το Ρέθυμνο CretanKings και το ελληνικό πρωτάθλημα, δίνοντας μου τις απαραίτητες πληροφορίες που ήθελα για την ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να μάθω πολλά μέσα στην ομάδα σαν ρούκι που είμαι. Είμαι πόιντ γκαρντ και θα πρέπει να δίνω ρυθμό στην ομάδα με τα ανάλογα τρεξίματα. Σίγουρα έχω έρθει για να κερδίζω. Θέλω να απολαύσω κάθε στιγμή που βρίσκομαι εδώ, στην ομάδα. Έχω ακούσει ότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ δυνατό και θα πρέπει να δυναμώσω. Φυσικά έχω παίξει σε αρκετά υψηλό επίπεδο στις Η.Π.Α και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω“, τόνισε ο βασικός πλέι μέικερ του Ρεθύμνου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…