Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Είμαστε μια οικογένεια”

“Είμαστε μια οικογένεια”

Ethniki Efivoi u18

Ethniki-Efivoi-u18

Η Εθνική Εφήβων έχει φτάσει στην… πηγή και, αύριο (02/08), στις 21:15, θα μάθουμε αν θα… πιει και νερό. Άπαντες στις τάξεις της “γαλανόλευκης” δηλώνουν έτοιμοι για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός τονίζει πως είναι υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

Κάναμε πάλι εξαιρετική εμφάνιση στην άμυνα. Τα παιδιά εξουδετέρωσαν έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του τουρνουά, τον Βάρνας. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Η Λιθουανία μάς δυσκόλεψε να βρούμε ρυθμό, δεν είχαμε καλές επιλογές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μέρος μίλησε” η ποιότητα κι η προσωπικότητα των παικτών. Μπήκαν στην άκρη τα συστήματα κι αυτό μας κάνει ακόμη πιο χαρούμενους, γιατί το τουρνουά αυτό είναι των παικτών κι όχι των προπονητών. Αφιερώνουμε τη νίκη σε έναν άνθρωπο της ομοσπονδίας που δεν είναι εδώ, γιατί αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, τον Νίκο Μπασούρη”.

Σε ό,τι αφορά στον τελικό κόντρα στην Τουρκία, επισήμανε: “Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της Τρίτης. Η Τουρκία έχει πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς έχουμε αποφασιστικότητα, πίστη, διάθεση κι ενέργεια. Έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας και το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Παίζουμε εδώ και μια εβδομάδα τελικούς, αλλά το πάθος κι η θέληση κάνει στην άκρη την πίεση και την κούραση των παικτών. Σας εγγυώμαι πως στον τελικό τα παιδιά θα κάνουν και πάλι κατάθεση ψυχής. Το σημαντικό δεν είναι το μετάλλιο, αλλά ο χαρακτήρας που χτίζουν τα παιδιά από κάποιες καταστάσεις. Πριν από πέντε μέρες ήμασταν σε δύσκολη θέση, αλλά τώρα υπάρχει ενθουσιασμός. Αυτό το κέρδισαν τα παιδιά μόνα τους. Είναι μια οικογένεια, υπάρχει αγάπη. Το μέλλον τους τα παιδιά θα το καθορίσουν τα ίδια. Αν καταφέρουν 3-4 παιδιά από αυτά να παίξουν στην Εθνική Ανδρών θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι κι από το να πάρουμε την κούπα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…