Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Βοσνία 83-44

Ελλάδα – Βοσνία 83-44

Zisis Antetokunbo Adetokunbo Mantzaris Ethniki Andron

 ≈ÀÀ¡ƒ¡  - ‘”≈◊…¡   (‘œ’—Õœ’¡ Œ¡Õ»«”)

Της αμύνης τα παιδιά…
Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο τουρνουά της Ξάνθης πανηγύρισε η Εθνική Ανδρών, η οποία συνέτριψε στο ρελαντί τη Βοσνία με 83-44 και πλέον ετοιμάζεται για το αυριανό παιχνίδι (23/8, 21:15, ΕΡΤ2) με τη Ρωσία, το οποίο θα κρίνει και τον άτυπο νικητή του τουρνουά. Η “γαλανόλευκη” ήταν σε ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετική στα αμυντικά καθήκοντα της, ενώ εμφανίστηκε αρκετά βελτιωμένη και στην επίθεση.

Ο Φώτης Κατσικάρης αποφάσισε να αφήσει αυτή τη φορά εκτός δωδεκάδας τους Βασίλης Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου, δίνοντας πολύ χρόνο συμμετοχής στον εξαιρετικό Κώστα Σλούκα (10π.) και στον Κώστα Παπανικολάου (19π.), ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Παράλληλα, δοκιμάσε τον τρομερό Αντετοκούνμπο μόνο στο “3”, με τον Καϊμάκογλου να αγωνίζεται για πολλή ώρα στο “4” και τον Γιάνκοβιτς να δοκιμάζεται για λίγο στο “2”.

Η Εθνική Ανδρών, όπως και χθες, ξεκίνησε μουδιασμένα, με αποτέλεσμα η Βοσνία να προηγηθεί με 9-4 στο 3′, αναγκάζοντας τον Φώτη Κατσικάρη να πάρει από νωρίς τάιμ άουτ. Οι φωνές του ομοσπονδιακού τεχνικού φαίνεται πως αφύπνησαν τους διεθνείς παίκτες μας, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Σλούκα και Μπουρούση, η “γαλανόλευκη” έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 18-11.

Ανάλογη ήταν η συνέχεια του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η αμυντική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν εξαιρετική, ο Αντετοκούνμπο ζωγράφιζε… σε άμυνα (κυρίως) και επίθεση και η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, προηγούμενη στο ρελαντί με 34-22.

Στην επανάληψη, ο Κικάνοβιτς προσπάθησε να βάλει τη Βοσνία ξανά στο παιχνίδι (36-26 στο 21′), ωστόσο η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, με άμυνα για σεμινάριο, έτρεξε σερί 9-0 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (45-26 στο 24′). Ο Παπανικολάου έκανε όργια στην επίθεση και η Εθνική μας ξέφυγε, δίχως να ιδρώσει ιδιαίτερα, με 25 πόντους (56-31 στο 27′). Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε την Ελλάδα μπροστά με 56-34.

Με τη διαφορά στο +22, ο Έλληνας τεχνικός δοκίμασε διάφορα πρόσωπα και σχήματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σ’ όλους τους παίκτες του. Η “γαλανόλευκη” δεν χαλάρωσε, σε σχέση με χθες (21/8), ούτε για ένα λεπτό. Αντίθετα, συνέχισε να αγωνίζεται με το πόδι πατημένο στο γκάζι, διασύροντας τους  Βόσνιους.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 34-22, 56-34, 83-44.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 11, Ζήσης 2, Καλάθης 8 (1), Σλούκας 10 (1), Αντετοκούνμπο 10 (3), Καϊμακόγλου 7 (1), Κουφός 7, Γιάνκοβιτς, Πρίντεζης 1, Παπανικολάου 19 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 5 (1).
ΒΟΣΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς 3 (1), Μπούζα, Στιπάνοβιτς 7, Σούταλο 3, Τζόσιλο, Γκόρντιτς 6 (1), Κικάνοβιτς 16, Αλμπίγιανιτς, Πέρσιτς, Μιλόσεβιτς 2, Ρένφροε, Βράμπατς, Τόντιτς 7 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…