Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Αγγλία 77-52

Ελλάδα – Αγγλία 77-52

Ethniki paidon

Ethniki paidon

Παραμονή…
Η πορεία της Εθνικής Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κάουνας, δεν αποδείχθηκε “ρόδινη” αλλά έστω και την ύστατη στιγμή και παρά τα απανωτά ανεπιτυχή αποτέλεσμα, οι διεθνείς όρθωσαν ανάστημα, διέλυσαν την Αγγλία με 77-52 και κατάφεραν να παραμείνουν στην Α’ Κατηγορία. Η Ελλάδα είχε εξ αρχής το πάνω χέρι, στην αναμέτρηση, ενώ η καταιγιστική τρίτη περίοδος αποτέλεσε και την επισφράγιση του θετικού αποτελέσματος.

Κορυφαίος, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν ο Κώστας Καμπουρίδης, με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Γιάννη Γιανναρά, Φώτη Κάπρη και Φωκίωνα Φωτόπουλο να τον πλαισιώνουν, έχοντας 10 πόντους, έκαστος. Από τους Άγγλους, ξεχώρισε ο Καϊγέμ Κλίαρι με 19 πόντους.

Η εθνική μας προηγήθηκε με 7-2 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης αλλά εν συνεχεία, οι Άγγλοι ισορρόπησαν την κατάσταση και η μάχη ήταν εξαιρετικά αμφίρροπη, με την Ελλάδα να έχει βραχεία κεφαλή (15-14) στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Βρετανούς να χτίζουν, μεν, μια διαφορά 6 πόντων (19-25 στο 13′) αλλά οι διεθνείς μας ισοφάρισαν (25-25 στο 14′), με τρίποντο του Καλαϊτζάκη, και μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου είχαν προβάδισμα 7 πόντων (36-29), χάρη σε λέι-απ του Μωραΐτη, ο οποίος πρόλαβε την κόρνα.

Καταλυτικής σημασίας, για την έκβαση του αγώνα, ήταν η τρίτη περίοδος. Η εθνική μας είχαν τέλεια αμυντική απόδοση εγκλωβίζοντας αποτελεσματικά τους Άγγλους, οι οποίοι κατάφεραν να πετύχουν μόλις 2 πόντους (!) και αυτούς από βολές! Στην αντίπερα όχθη, οι διεθνείς έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι, σημειώνοντας 15 πόντους, επιδεικνύοντας πλουραλισμό και έτσι μπήκαν στην τελευταία περίοδο με αέρα 20 πόντων (51-31)!

Εκεί, η καθηλωτική υπεροχή της Ελλάδας συνεχίστηκε καθώς έτρεξε σερί 9-0, στα πρώτα τρία λεπτά, το οποίο σφράγισε και την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 36-29, 51-31, 77-52.
ΕΛΛΑΔΑ (Τούφας): Γιανναράς 10 (1), Μωραΐτης 8, Κάπρης 10, Καλαϊτζάκης 8 (1), Δημητράκας 3 (1), Ψαράς, Φωτόπουλος 10 (1), Δομπρογιάννης 5 (1), Καμπουρίδης 17, Λιούνης, Μέλιος 3, Βλαγκόγιας 3.
ΑΓΓΛΙΑ (Κιν): Ράουντ 2, Κουίλι 4, Κλίαρι 19 (3), Φούλερ 5, Ογκορό, Ιβόβο 8 (1), Μπότσι – Γιάντομ 7, Σέιβερι – Ρίτσαρντς, Έντουαρντς, Σάρμαν, Μπριγκς 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…