Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Αγγλία 50-60

Ελλάδα – Αγγλία 50-60

Ethniki Paidon

Ethniki Paidon

Οδυνηρή ήττα…
Η Εθνική Παίδων δεν κατόρθωσε ούτε τώρα να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη δεύτερη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καθώς ηττήθηκε με 60-50 από την Αγγλία και μπήκε “ταφόπλακα” στα όνειρα της για πρόκριση στον επόμενο γύρο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε δυνατή αφετηρία αλλά εν συνεχεία η απόδοση του έπεσε ενώ ένα μεγάλο σερί που δέχθηκε στις αρχές της τρίτης περιόδου, αποδείχτηκε μοιραίο για την έκβαση του αγώνα καθώς δεν κατάφερε να πλησιάσει ποτέ περισσότερο από τους 4 πόντους.

Ακόμα μια φανταστική εμφάνιση προσέθεσε στο ενεργητικό ο Δημήτρης Μωραΐτης, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 7 κλεψίματα (!), αλλά ήταν αρκετά μόνος καθώς οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να τον πλαισιώσουν αποτελεσματικά, με τον Κώστα Καμπουρίδη να είναι ο δεύτερος σκόρερ της “γαλανόλευκης” έχοντας 8 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τους Βρετανούς, ξεχώρισαν οι Κάμερον Μπετ και Τζέικομπ Ράουντ με 20 και 12 πόντους, αντίστοιχα.

Πολύ δυνατό το ξεκίνημα για την Εθνική μας, η οποία προηγήθηκε με 8-2, στα πρώτα 4 λεπτά του αγώνα, με μπροστάρηδες τους Καμπουρίδη και Μωραΐτη ενώ στη συνέχεια, με τον Βλαγκόγια, η διαφορά έφθασε στο +8 (13-5 στο 9:30), προτού ο Σάρμαν με δύο βολές, κάνει το 13-7, του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα δυσκόλεψαν για την εθνική μας. Η επιθετική λειτουργία ήταν προβληματική, δεν υπήρχε καλή κυκλοφορία και η γαλανόλευκη ήταν προβλέψιμη, δεν βρισκόταν ο ελεύθερος παίκτης ενώ και τα σουτ δεν έμπαιναν, με τον Μωραΐτη να αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της εθνικής, μαζί με τους ψηλούς, Καμπουρίδη και Βλαγκόγια. Στην αντίπερα όχθη, αν οι Άγγλοι δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι η διαφορά, ενδεχομένως, και να ήταν μεγαλύτερη από το -2 (24-26), με το οποίο η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια.

Η εθνική κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους, χάρη στον Μωραΐτη, αλλά η συνέχεια ήταν άσχημη. Η Ελλάδα ήταν αποκαρδιωτική και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι Άγγλοι επιβλήθηκαν πλήρως και ως αποτέλεσμα έτρεξαν σερί 10-0 για προηγηθούν με 36-26 (στο 24′) ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφθασε και το +14 (28-42 στο 27′), προτού ο Μωραΐτης, διαμορφώσει το 30-42, ύστερα από 30 λεπτά αγώνα.

Ο παίκτης της ΑΕΚ ήταν αυτός που μείωσε σε 32-42 (στο 32΄) ενώ ο Καλαϊτζάκης ολοκλήρωσε το κλέψιμο και την πάσα του Φωτόπουλου, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (34-42 στο 33′). Οι Άγγλοι κάλεσαν τάιμ άουτ αλλά ο ρυθμός της εθνικής δεν ανεκόπη και οι ΦωτόπουλοςΚαμπουρίδης μείωσαν την ψαλίδα στους 4 πόντους (38-42 στο 34′). Συνέχεια όμως δεν υπήρξε καθώς συνεχόμενες αμυντικές ολιγωρίες αλλά και λάθη στην επίθεση, εκμεταλλεύθηκαν πλήρως από τους Βρετανούς, οι οποίοι επανέφεραν την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (38-49 στο 36′).

Η αμυντική προσήλωση των διεθνών ανέβηκε ξανά και με συνεχόμενα κλεψίματα αλλά και κυριαρχία στα αμυντικά ριμπάουντ, πλησίασαν στους 5 (44-49 37:30), έχοντας μπροστάρη τον εκπληκτικό Μωραΐτη που συνέχισε να αποτελεί το πρώτο βιολί της ομάδας. Ο ίδιος, με τρίποντο, έριξε τη διαφορά στο +4 (47-51) λίγο αργότερα όμως, δυστυχώς η Ελλάδα δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο και να πλησιάσει ακόμα πιο απειλητικά, φεύγοντας με σκυμμένο κεφάλι από το παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 13-7, 24-26, 30-42, 50-60.
ΕΛΛΑΔΑ (Τούφας): Γιανναράς 3 (1), Μωραΐτης 25 (1/7 τρ.-11ρ.-7κλ.), Κάπρης, Καλαϊτζάκης 4, Ψαράς, Φωτόπουλος 4, Δομπρογιάννης, Καμπουρίδης 8, Λιούνης, Μέλιος, Βλαγκόγιας 6.
ΑΓΓΛΙΑ (Κιν): Μπετ 20 (3), Ράουντ 12 (3), Κλίρι 4, Ιβόβο 3 (1), Μπότσι-Γιαντόμ 9 (1), Ρίτσαρντς 2, Έντουαρντς, Σάρμαν 4, Μπριγκς 6.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…