Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Συγκέντρωση κι ηρεμία”

“Συγκέντρωση κι ηρεμία”

Ethniki Efivoi u18

Ethniki-Efivoi-u18

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών της “γαλανόλευκης” στο νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία. Ο κόουτς της Εθνικής, πάντως, συνιστά ψυχραιμία και συγκέντρωση ενόψει της ημιτελικής αναμέτρησης κόντρα στη Λιθουανία (01/08, 21:15).

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

“Ήταν πολύ σημαντικό για μας το αμυντικό κομμάτι, ώστε να σταματήσουμε το τρανζίσιον της Γαλλίας. Δεχτήκαμε μόλις 10 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και παίξαμε καταπληκτική άμυνα στο πέντε εναντίον πέντε, με στυλοβάτη τον Παπαγιάννη. Όταν είναι συγκεντρωμένος στην άμυνα, είναι ο καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης. Βάλαμε κάποια σουτ που μας έλειψαν νωρίτερα και ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Σε ένα τέτοιο τουρνουά όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα, δεν σκέφτεσαι το ταβάνι ή τον ουρανό. Παίζεις κι αν κερδίσεις προχωράς. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι ο χαρακτήρας που διαμορφώνουν αυτά τα παιδιά σε δύσκολες συνθήκες. Ο ημιτελικός είναι πολύ σημαντικό πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετράμε τις δυνάμεις των παιδιών μας απέναντι στους καλύτερους της Ευρώπης και βλέπουμε τις ικανότητες και τη βελτίωσή τους.

Το τουρνουά είναι πολύ ισορροπημένο. Είδαμε ότι οι δύο ομάδες που μας κέρδισαν είναι στα ημιτελικά. Ξέρουμε καλά τη Λιθουανία, μας ξέρουν κι αυτοί. Θεωρώ πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τη Λιθουανία και το σημαντικό είναι να έχουμε ψυχικά αποθέματα. Δεν υπάρχει χρόνος μπροστά μας. Πρέπει να συγκεντρωθούμε, να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε και θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και αύριο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…