Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Πάμε για χρυσό”

“Πάμε για χρυσό”

Charalampopoulos

Charalampopoulos

Η Εθνική Εφήβων προσπέρασε το εμπόδιο της Γαλλίας (67-59) και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου. Η “γαλανόλευκη” στρέφει πια το βλέμμα της στην επόμενη αναμέτρηση, αύριο (01/08), στις 21:15, απέναντι στη Λιθουανία ενώ άπαντες στις τάξεις της Ελλάδας δηλώνουν έτοιμοι για το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Ο πρωταγωνιστής στο ματς με τους “τρικολόρ”, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, υποστήριξε: “Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή ως το τέλος, ήμασταν πολύ σκληροί στην άμυνα και αξίζαμε την πρόκριση. Δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε άλλες δύο νίκες για να πάρουμε το χρυσό. Τα στατιστικά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, αν δεν ήταν τα άλλα παιδιά δεν θα έκανα τριπλ νταμπλ. Δεν μετρά αυτό, μετρά η νίκη της ομάδας. Θέλαμε τη νίκη, θέλαμε το χρυσό και γι’ αυτό δουλεύουμε τόσο καιρό. Όλος ο κόσμος περιμένει ένα μετάλλιο και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε. Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε ξανά τη δική μας άμυνα, να μην κάνουμε χαζά λάθη κι έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη”.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης επισήμανε: “Αυτό το χρυσό το κυνηγάμε τρία χρόνια τώρα. Πάμε πάντα στα ημιτελικά και χάνουμε εκεί. Θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό, γιατί είναι η τελευταία μας ευκαιρία, μιας και οι Νέοι έπεσαν κατηγορία φέτος”.

Ο Νίκος Δίπλαρος τόνισε: “Όλα τα παιδιά βοηθάνε. Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε, μπήκα μέσα, προσπάθησα και πιστεύω πως βοήθησα αρκετά. Η ήττα από τη Λιθουανία στην πρώτη φάση μάς είχε πονέσει. Αυτή τη φορά θα μπούμε πιο δυνατά, δεν θα δώσουμε περιθώρια και θα πάμε για τη νίκη”.

Ο Δημήτρης Φλιώνης υπογράμμισε: “Το στοίχημά μας ήταν να κρατήσουμε τους Γάλλους χαμηλά και με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε ως το τέλος. Θα προσπαθήσουμε απέναντι στη Λιθουανία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε”.

Ο Βασίλης Μουράτος είπε: “Ξέραμε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι άμυνες. Τα αθλητικά προσόντα παίζουν μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά το μυαλό μπορεί να επικρατήσει, γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους εγκλωβίσουμε”.

Ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς ανέφερε: “Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Δείξαμε πραγματική ομάδα. Με την Εθνική πρέπει να δίνουμε την καρδιά μας κι αυτό κάναμε. Καταφέραμε να περιορίσουμε τη Γαλλία και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη Λιθουανία και να έχουμε ένα μετάλλιο στο στήθος μας την Κυριακή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…