Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Νέο πόστο για Ρήγα

Νέο πόστο για Ρήγα

rigas3

rigas3

Παρελθόν από το πόστο του υπεύθυνου διαιτησίας της Ευρωλίγκα, αποτελεί ο Κώστας Ρήγας. Όπως ανακοίνωσε η λίγκα, αντικαταστάτης του θα είναι ο Βρετανός, Ρίτσαρντ Στόουκς, και θα είναι υπεύθυνος διαιτησίας τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο Γιούροκαπ, το Next Generation Tournament που διεξάγεται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Φάιναλ Φορ. Ο Ρήγας, πλέον, αναλαμβάνει χρέη προέδρου στη νεοσύστατη Τεχνική Επιτροπή της λίγκας.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, εξήρε την προσφορά του Έλληνα παράγοντα, σημειώνοντας πως “O Kώστας Ρήγας ανέβασε την ευρωπαϊκή διαιτησία στο πιο υψηλό επίπεδο. Υπό την καθοδήγησή του, οι Ευρωπαίοι διαιτητές έγιναν καλύτεροι και επαγγελματίες, όσο ποτέ άλλοτε. Ένα ευχαριστώ για τη συνεισφορά του είναι πολύ λίγο . Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για την ανάπτυξη του μπάσκετ” για να συμπληρώσει:

“Σε αυτά τα 15 χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της διαιτησίας και, συγχρόνως, την προώθηση νέων κανονισμών που μετέτρεψαν τις διοργανώσεις μας σε σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Κώστας Ρήγας αποχωρεί ως μέλος της “κληρονομιάς” που αφήνει στις νέες γενιές των διαιτητών, των οποίων οι τεχνικές γνώσεις εγγυώνται ένα δυνατό μέλλον. Θεωρώ ότι ο Ρίτσαρντ Στόουκς είναι άξιος συνεχιστής, λόγω της εμπειρίας του, της γνώσης σε θέμα διαιτησίας και της οικειότητας με τους διεθνείς διαιτητές. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο που παραλαμβάνει”.

richard-stokes-ipeuthinos diaitisias

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…