Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Να προστατέψουμε τα παιδιά”

“Να προστατέψουμε τα παιδιά”

Ethniki U18

Ethniki U18

Η Εθνική Εφήβων U18 ξεκίνησε θετικά τις υποχρεώσεις της στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, το οποίο διεξάγεται στον Βόλο. Η “γαλανόλευκη”, λοιπόν, έπειτα από δύο συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, επικράτησε 63-52 της Ιταλίας και μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, πάντως, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, δεν στάθηκε τόσο στη νίκη, όσο στην ανάγκη να προστατευθούν τα νέα παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Μιλάμε για παιδιά έως 18 ετών στην ομάδα. Έχουμε παίξει τέσσερα ματς. Δεν υπάρχει κανένα ματς που δεν έχει ελέγξει η ομάδα. Έχουμε 17 ασίστ μέσο όρο. Τα παιδιά παίζουν καλά. Υπάρχουν πολλοί κριτές του καφενείου και του διαδικτύου. Ο σκοπός μας είναι να προστατέψουμε τα παιδιά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για μικρά παιδιά να αντέξουν για σαράντα λεπτά με σταθερή απόδοση. Παίζουν κι οι άλλοι μπάσκετ. Τα παιδιά τώρα χτίζουν χαρακτήρα. Μη φορτώνουμε βάρος που δεν μπορούν να αντέξουν. Έρχεται μια ήττα, π.χ. από τη Βοσνία, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις τα παιδιά έτσι. Τους ειδικούς του πληκτρολογίου τους παρακαλώ να τα αφήσουν ήσυχους. Αφήστε τα παιδιά ήσυχα. Κάντε ταμείο όταν είναι η ώρα. Κρίνετε όλους τότε. Πέστε για εμάς κάτι, αν είναι, όχι για τα παιδιά. Δίνουν την ψυχή τους τα παιδιά. Η Εθνική είναι ο καθρέφτης του ελληνικού μπάσκετ.

Μπορεί να πέσει κάποια στιγμή η ψυχολογία μας. Αυτό είναι το πρόβλημα, το ξέρουμε. Η διάρκεια. Έχουμε σημαντικά ματς, μπορούμε να τα κερδίσουμε και περνάμε σίγουρα, έτσι. Έχουν φιλότιμο, φιλοδοξία τα παιδιά. Θέλαμε και μεγάλη διαφορά με την Ιταλία, γιατί οι ισοβαθμίες ίσως παίξουν ρόλο, το γνωρίζουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…