Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Μας καθήλωσαν οι ομιλίες”

“Μας καθήλωσαν οι ομιλίες”

simos giorgos

simos-giorgos

Με αυτόν στο τιμόνι ο Πόλις έγραψε την πιο “χρυσήσελίδα της ιστορίας του κατακτώντας το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Ο Γιώργος Σίμος επιστρέφει στην ομάδα της Καλλιθέας με στόχο να την κάνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του σε γνώριμα λημέρια αλλά και για το Σεμινάριο “Αθήνα 2015“, το οποίο παρακολούθησε από κοντά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την επιστροφή του στον Πόλις και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: “Αρχικά θα ήθελα να πω ότι με την ομάδα με δένουν πάρα πολλά γιατί έχουμε περάσει αρκετές ωραίες στιγμές μαζί, όπως ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, το οποίο είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Μετά από μία συζήτηση που είχαμε με τη διοίκηση κατάλαβα ότι θα γίνει μία υγιής προσπάθεια με καινούριες οικονομικές προϋποθέσεις κι έτσι θεώρησα ότι θα μπορούσα να γίνω μέρος και να υποστηρίξω αυτό το πρότζεκτ. Από τη διοίκηση μου δόθηκε εν λευκώ η δυνατότητα να επιλέξω τα μέλη που θα στελεχώσουν την ομάδα τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και προπονητικού σταφ”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον μετά την επιστροφή του: “Ο στόχος μας φέτος είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε, να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Θέλουμε εντός έδρας να διατηρήσουμε το αήττητο υπερασπιζόμενοι το γήπεδο μας και εκτός να πάρουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Το σημαντικό για εμάς είναι όλα αυτά να συνδυαστούν με ένα ελκυστικό μπάσκετ που θα κάνει θεατές αλλά και εμάς τους ίδιους να διασκεδάζουμε κάθε λεπτό του ματς”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Στον όμιλο που συμμετέχουμε έχουμε εφτά επαρχιακές κι αυτό είναι αρκετό για να κατανοήσει κάποιος την δυσκολία του πρωταθλήματος. Ακόμα οι ομάδες δεν έχουν συγκροτηθεί κι εκτός από 2-3 που έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή των εξελίξεων. Στην παρούσα φάση είναι δύσκολο να πούμε ποιο θα είναι το επίπεδο δυσκολίας του πρωταθλήματος, όμως σίγουρο είναι ότι θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα την παράσταση έχει κλέψει μεταγραφικά το Μεσολόγγι, ενώ ο Ίκαρος Καλλιθέας έχει πολύ καλούς νεαρούς και με την προσθήκη 2-3 έμπειρων παικτών θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις. Από εκεί και πέρα η Μάνδρα έχει κάνει πολύ καλή επιλογή έμπειρων και καλών αθλητών, ενώ ΦΕΑ, Πεντέλη, Νίκη Αμαρουσίου κι Απόλλων Σμύρνης κράτησαν τον βασικό κορμό της ομάδας τους και έχουν εξαιρετικούς προπονητές. Με τη δυνατή έδρα που διαθέτουν θα είναι επικίνδυνες και σίγουρα θα έχουν υψηλές προσδοκίες. Όσον αφορά τους Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, Γλαύκο και Κεραυνό Αιγίου είναι ομάδες έμπειρες με καλούς παίκτες και πιστεύω ότι θα επιδιώξουν να κάνουν το κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρσι”.

Για το επίπεδο του Διεθνούς Σεμιναρίου: “Ήταν πάρα πολύ καλό. Όλοι οι ομιλητές μας καθήλωσαν με όσα έδειξαν. Προσωπικά εντυπωσιάστηκα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Μάικ Λονγκαμπάρντι, ενώ πάρα πολύ καλή ομιλία έκαναν οι Βαγγέλης Αγγέλου και Τζώρτζης Δικαιουλακός. Όσα έδειξαν οι κόουτς ήταν πολύ απλά και κατανοητά και πιστεύω ότι πήραμε πολλά πράγματα προπονητικά από αυτό το Σεμινάριο”.

Για τη σημασία της ενημέρωσης στην προπονητική: “Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και θες να το κάνεις καλά τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι προπονητική και επιμόρφωση πάνε μαζί. Είναι μία αέναη διαδικασία η επιμόρφωση για κάθε προπονητή που θέλει να βελτιώνεται και να εξελίσσεται”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…