Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Είμαι αισιόδοξος”

“Είμαι αισιόδοξος”

nikitopoulos avramidis

nikitopoulos-avramidis

Η πενταετή παρουσία του στην άκρη του πάγκου του Προμηθέα Χαλανδρίου, έχει συνδυαστεί με μεγάλες επιτυχίες και δη τρεις ανόδους και ένα κύπελλο ΕΣΚΑ. Ο Τάσος Νικητόπουλος έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα τον σύλλογο, ο οποίος πανηγύρισε την άνοδο στη Β’ Εθνική, παρ’ ότι αρχικός του στόχος ήταν απλά η παραμονή. Ο προπονητής της ομάδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη φετινή χρονιά, για το σχεδιασμό εν όψει της νέας σεζόν ενώ έκανε και έναν απολογισμό της, σταθερά, ανοδικής πορείας που παρουσιάζει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή πορεία του Προμηθέα στη Γ’ εθνική: “Μόνο ευχαριστημένοι μπορούμε να είμαστε από τη φετινή μας πορεία. Ξεκινήσαμε με στόχο να μπορέσουμε να σωθούμε και να παραμείνουμε στην κατηγορία, όμως στο τέλος ανεβήκαμε. Κάναμε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο κι όταν ξεκίνησε ο δεύτερος έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε τα σχέδια μας γιατί βλέπαμε ότι φτάναμε κοντά σε έναν στόχο που δεν τον είχαμε φανταστεί. Τελικά ο δεύτερος γύρος ήταν ακόμα καλύτερος από τον πρώτο, καθώς είχαμε μόλις 2 ήττες. Αυτό ήταν εκπληκτικό αν αναλογιστείτε ότι αυτός ήταν ο πρώτος χρόνος της ομάδας στις Εθνικές κατηγορίες αλλά κι ότι αγωνιζόμασταν σε ουδέτερο γήπεδο”.

Για το ρόστερ της επόμενης σεζόν και τους στόχους που υπάρχουν: “Ως σύλλογος ανέκαθεν ήμασταν ρεαλιστές. Από τη Β’ ΕΣΚΑ κάναμε κάθε χρόνο ποιοτικές 2-3 προσθήκες διατηρώντας τον βασικό κορμό της ομάδας. Στην ίδια φιλοσοφία κινηθήκαμε και φέτος. Ουσιαστικά στο ρόστερ διατηρήθηκαν οι 8 από τους 10 παίκτες που είχαμε πέρσι. Κάναμε 2 προσθήκες κι έτσι θα πορευθούμε τη νέα χρονιά.

Ο στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία, όμως κάτι τέτοιο είναι πιο δύσκολο σε σχέση με πέρσι, καθώς το επίπεδο της Β’ εθνική είναι ψηλότερο από τη Γ’, ενώ στο πρωτάθλημα συμμετέχουν παραδοσιακές δυνάμεις του μπάσκετ. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε”.

Για την συνεχώς ανοδική πορεία της ομάδας: “Οι συνεχόμενες άνοδοι δεν ήταν στόχος. Την πρώτη μας χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑ τερματίσαμε τέταρτοι κι είχαμε πει ότι την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε, όπως κι έγινε. Έχοντας καταφέρει να βρεθούμε στις Εθνικές κατηγορίες βάλαμε στόχο την παραμονή γιατί δεν αλλάξαμε πολλά στο ρόστερ μας ούτε κάναμε ακριβές μεταγραφές. Παρά τους αρχικούς μας στόχους μπορέσαμε και κάναμε αυτή τη πορεία που μας έφερε στη Β’ εθνική, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν αυτοσκοπός μας. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι υπήρχε αποδοχή της ομάδας από συναδέλφους, οι οποίοι παραδέχονταν ότι παίζαμε καλό μπάσκετ. Αυτό πιστώνεται στους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές μέσα στο παρκέ”.

Για το Σεμινάριο “Αθήνα 2015” που παρακολούθησε από κοντά: “Ήταν ένα πολύ καλό Σεμινάριο. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες από όλους τους προπονητές. Πιστεύω ότι βοήθησε πολύ τόσο τους προπονητές των μικρών κατηγοριών όσο και των μεγάλων να ακούσουν κάποια διαφορετικά πράγματα και να προσπαθήσουν να τα προσαρμόσουν στις ομάδες τους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…