Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Η πίεση μας συσπείρωσε”

“Η πίεση μας συσπείρωσε”

Eleni Kafantari1

Eleni Kafantari1

Στην πρώτη της χρονιά στο τιμόνι της Εθνικής Νέων Γυναικών κατάφερε να την οδηγήσει στην άνοδο και στην επιστροφή στην Α’ κατηγορία. Η Ελένη Καφαντάρη μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ που έλαβε χώρα στη Ποντγκόριτσα αλλά και για τον τρόπο που κατάφερε όλη η ελληνική αποστολή να διαχειριστεί την πίεση που υπήρχε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για την πορεία της ομάδας σε όλη τη διοργάνωση: “Όλες οι ομάδες δεν είχαν πολλές διαφορές δυναμικότητας κι αυτό σε κάποια σημεία μας προκάλεσε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Το δύσκολο κομμάτι ήταν ότι έπρεπε πολύ γρήγορα να οργανώνουμε την επόμενη μέρα και τον επόμενο αγώνα. Εκτός των ημερών που υπήρχε ρεπό σε όλες τις άλλες αγωνιστικές είχαμε λιγότερο από 24 ώρες για να κάνουμε προπόνηση, το απαιτούμενο σκάουτινγκ και να συγκεντρωθούμε για τον ερχόμενο αντίπαλο. Σημαντικό κομμάτι σε μία τέτοια διοργάνωση με συνεχόμενους απαιτητικούς αγώνες ήταν και η διαχείριση της κούρασης γιατί μέσα σε λίγες ώρες έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα. Όλη η παρουσία μας εκεί ήθελε πολύ καλή οργάνωση”.

Για τα κομβικά σημεία που έφεραν την άνοδο: “Για εμένα ήταν σημαντικό ότι η προετοιμασία έγινε στον Κολινδρό. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένες στη δουλειά που κάναμε αλλά και στο στόχο που είχαμε θέσει.
Από εκεί και πέρα μας βοήθησε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης η πολύ καλή σχέση που υπήρχε μεταξύ όλων των μελών αλλά και με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίσαμε από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο το στόχο που είχαμε θέσει. Πολλά κορίτσια που έπαιζαν φέτος ήταν και πέρσι στην ομάδα βιώνοντας τον υποβιβασμό και νομίζω ότι φέτος είχαν πεισμώσει και είχαν ένα έξτρα κίνητρο για να φέρουν την άνοδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…