Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γεμάτα ταμεία

Γεμάτα ταμεία

chalvatzakis

chalvatzakis

Την ώρα που ο Γιώργος Βασιλακόπουλοςκλαίει” για τα άδεια ταμεία της ΕΟΚ (αλήθεια, αφού δεν πληρώνει, γιατί τα ταμεία είναι άδεια;), οι ομάδες της Α1 πληρώνονται, κανονικά και με τον νόμο. Προφανώς, γιατί δεν είναι αυτός διοίκηση στον ΕΣΑΚΕ, αλλά άνθρωποι τεχνοκράτες, που μπορούν και κλείνουν συμφωνίες.

Από τη Δευτέρα οι ΚΑΕ μπορούν να εισπράξουν την τελευταία δόση από τα τηλεοπτικά, καθώς σήμερα η NOVA κατέθεσε τα χρήματα. Σε μια εποχή δύσκολη, που όλοι γνωρίζουμε τί συμβαίνει και οι πληρωμές (συνολικά) καθυστερούν, το συνδρομητικό κανάλι ανταποκρίθηκε. Προφανώς, δεν είναι άσχετος ο χρόνος ανακοίνωσης της νέας συμφωνίας, με την καταβολή της τελευταίας δόσης από την παλιά.

Ο ΕΣΑΚΕ δεν παίρνει κρατικό χρήμα, όπως η ΕΟΚ, τα πρωταθλήματα της οποίας ΔΕΝ προβάλλονται από κανένα κανάλι, όχι γιατί δεν έχουν ενδιαφέρον (το αντίθετο, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες – πόλεις), αλλά γιατί ουδέποτε ασχολήθηκε η διοίκηση της Ομοσπονδίας να κλείσει επικερδείς (για τα σωματεία) συμφωνίες. Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, πόσο διευκολύνει την εύρεση χορηγών, ενδεχόμενη τηλεοπτική κάλυψη του/των πρωταθλήματος/ων.

Η ΕΟΚ επιβίωνε χρόνια από τον κρατικό προϋπολογισμό (και καλώς τον λαμβάνει) και τώρα που τα έσοδα μειώθηκαν, βγαίνει και κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα, τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ κλείνει τη μία συμφωνία μετά την άλλη και επιτρέπει τη χρηματοροή στα ταμεία των μελών του (ΚΑΕ). Οι δύο Ελλάδες και στο μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …