Κεντρική Διεθνή FIBA σε απόγνωση

FIBA σε απόγνωση

tsagronis3

tsagronis3

Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν; Βεβαίως, με… προσωπικό όπως αυτό που έχουν στην Ελλάδα, έχουν ακόμα δρόμο να διανύσουν και θα είναι όλο… κατηφόρα! Η FIBA επιχείρησε να “κλέψει” τις οκτώ -κατά τεκμήριο- κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας, αλλά… έσπασε τα μούτρα της, αφού το ποσοστό των “ΟΧΙ” που εισέπραξε, κάνει το ΟΧΙ της περασμένης Κυριακής να μοιάζει μικρό.

Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο. Έλα, όμως, που οι παράγοντες της διεθνούς ομοσπονδίας θέλουν να προκαλέσουν… ατύχημα στην Ευρωλίγκα, μεταχειριζόμενοι όποιον τρόπο. Έτσι, λοιπόν, πριν από λίγη ώρα έφτασε στις ομάδες από το 3 έως το 8 (ήτοι σε ΠΑΟΚ, Άρη, ΑΕΚ, Κολοσσό και Ρέθυμνο) επιστολή, φέρουσα την υπογραφή του Τάκη Τσαγκρώνη.

Με αυτήν την επιστολή οι ομάδες καλούνται να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα που θα διοργανώσει η FIBA. Τί σημαίνει αυτό; Δεν τους βγήκε η Ευρωλίγκα, πάνε να φτιάξουν το δικό τους Eurocup, χωρίς καν να βάζουν αρχές και κανόνες. Γιατί συμπαθέστατο ως σωματείο ο Κολοσσός, αλλά σε ποιο γήπεδο θα γίνουν ευρωπαϊκοί αγώνες; Ή μήπως είναι κατάλληλο το κλειστό του Ρεθύμνου;

Από τους… “μεγάλους“, αν εξαιρέσει κανείς τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει να αλληθωρίζει, οι άλλοι δύο (Άρης και ΑΕΚ) είναι έτοιμοι να πουν ΟΧΙ. Για τους “μικρούς“, μάλλον δεν γίνεται λόγος, καθώς ένα τέτοιο έξοδο, σε μια τέτοια διοργάνωση, είναι όχι απλά περιττό, αλλά… ανέκδοτο.

Δεν αποκλείεται σύντομα να φύγουν κι άλλες προσκλήσεις. Προς τον Φιλαθλητικό, τον Προμηθέα Πατρών, την ομάδα από τη Νάξο, που ανέβηκε στη Γ’ εθνική, ου μην και στην Ακαδημία Ηλιούπολης, ή στο Triple Crown. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανέκδοτο (μέρες που είναι, το είχαμε ανάγκη), μετά τη Μεσογειακή Λίγκα του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Από τη στιγμή, δε, που ενεπλάκη κι ο Τάκης Τσαγκρώνης στην ιστορία, η επιτυχία είναι δεδομένη. Είναι σαν να βλέπουμε το πρωτάθλημα να ξεκινά και παράγοντες από το ΝΒΑ να έρχονται για να αποκτήσουν τεχνογνωσία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…