Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Έτοιμοι για Γαλλία”

“Έτοιμοι για Γαλλία”

Ethniki Efivoi u18

Ethniki-Efivoi-u18

Η Εθνική Εφήβων ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο τη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου και, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στην επόμενη αναμέτρηση, την Παρασκευή (31/07), απέναντι στη Γαλλία για τα προημιτελικά. Άπαντες στη “γαλανόλευκη”, με προεξάρχοντα τον ομοσπονδιακό τεχνικό, τονίζουν πως, παρά την κούραση, είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για τη νίκη κόντρα στους “τρικολόρ”.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματός μας, υπογράμμισε: “Ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα. Είχαμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε Ιταλία και Τουρκία, ειδικά χθες δώσαμε μεγάλη ενέργεια και τα παιδιά ήταν καταπονημένα. Το θετικό είναι πως, παρότι μπήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, στη δεύτερη φάση κάναμε τρεις νίκες και περάσαμε χωρίς να περιμένουμε άλλα αποτελέσματα. Σήμερα βρήκαμε παιδιά που προσέφεραν πολύ αλλάζοντας το ρυθμό του παιχνιδιού κι αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κι αυτό είναι μια πρώτη επιτυχία. Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι ομάδες. Σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για τον αγώνα με τη Γαλλία, να ξεκουραστούν τα παιδιά γιατί το χρειάζονται μετά την ενέργεια που έδωσαν σωματικά και ψυχολογικά. Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα, θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να νικήσουμε, αλλά να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το παν για να κερδίσουμε. Είμαστε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, τα παιδιά θα κάνουν τεράστια προσπάθεια και θα δείξουν μια προσπάθεια που θα μας κάνει περήφανους και χαρούμενους”.

Ο πρωταγωνιστής (19π.) στο ματς με τη Ρωσία, Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, τόνισε: “Είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι όπως έπρεπε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τα δύο ματς που χάσαμε, αλλά δείξαμε στη δεύτερη φάση πως έχουμε καλή ομάδα. Πρέπει τώρα και στον προημιτελικό να στηριχτούμε στην άμυνα γιατί μέσα από αυτή βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση. Προσωπικά σε κάθε ματς προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα”.

Ο Διονύσης Σκουλίδας, με τη σειρά του, υποστήριξε: “Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, έχουμε βρει ρυθμό και, πλέον, θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη Γαλλία. Στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Ρωσία δεν δείξαμε καλό πρόσωπο, αλλά είπαμε στα αποδυτήρια πως πρέπει να παίξουμε καλά για τους εαυτούς μας και τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει. Δείξαμε από τι είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα και το καταφέραμε με παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Η Γαλλία είναι ένα καλό σύνολο αθλητών, δεν είναι τόσο καλοί στο σετ παιχνίδι κι αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς θα έχουμε καλή τύχη στο ματς. Αν πιέσουμε σωστά τους Γάλλους και εξασφαλίσουμε τα ριμπάουντ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει κούραση, αλλά υπάρχει χρόνος να ξεκουραστούμε”.

Ο Βασίλης Χρηστίδης, τέλος, ανέφερε: “Κάναμε το 3/3 στη δεύτερη φάση. Και οι 12 παίκτες χρειάζονται. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν μας πτόησε, είδαμε τα λάθη μας και επιστρέψαμε βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος. Θα προετοιμαστούμε καλά με τη Γαλλία και θα πάμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε στο γήπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…