Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία”

“Χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία”

Efivoi Volos

Efivoi-Volos

Η Εθνική Εφήβων U18 γνώρισε την ήττα 60-59 από τη Βοσνία, ωστόσο, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βόλου. Ο φόργουορντ της “γαλανόλευκης”, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μάλιστα, απέδωσε στην έλλειψη ψυχραιμίας το αρνητικό αποτέλεσμα ενώ, όπως υποστήριξε, θα έπρεπε να καταλογιστεί φάουλ σε βάρος του Διονύση Σκουλίδα στην τελευταία -κρίσιμη- φάση του αγώνα.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι: “Πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι στο τέλος. Η τελευταία φάση ήταν φάουλ. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, απλά λέω τι έγινε στην τελευταία φάση. Στο τέλος, τα κάναμε μαντάρα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στην άμυνα, ειδικά στο πικ εν ρολ. Έχουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας και θα πρέπει να το ελαττώσουμε. Ο όμιλός μας ήταν ο πιο δύσκολος στη διοργάνωση. Τουρκία, Ρωσία κι Ιταλία είναι ομάδες στα μέτρα μας. Πρέπει να παίξουμε πιο ελεύθερα, όχι με τόσο άγχος, και να το χαρούμε”.

Ο πρωταγωνιστής της τελευταίας φάσης, Διονύσης Σκουλίδας, τόνισε πως “Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω. Θα ήθελα πάρα πολύ να είχα βάλει το σουτ ή να είχα κερδίσει τις βολές. Το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα, αλλά χρειάζεται και λίγη τύχη. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ήμασταν νωθροί κι επιτρέψαμε ντράιβ σε παίκτες που δεν έπρεπε. Πλέον, πάμε σε έναν δύσκολο όμιλο, με δυνατές ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα. Πιστεύω σε μας και θεωρώ πως μπορούμε να πάμε ψηλά. Παίζει ρόλο ότι δεν πάμε με νίκη στον επόμενο γύρο, αλλά πιστεύω πως θα μάθουμε από τα λάθη μας. Πρέπει να αδειάσουμε το μυαλό μας, να ξεκουραστούμε, κυρίως, πνευματικά και μετά σωματικά. Οφείλουμε ένα ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξή του, στα εύκολα και στα δύσκολα”.

Ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργος Λιμνιάτης, υπογράμμισε: “Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε τον έλεγχο, αλλά κάναμε λάθη στις αποφάσεις μας στην επίθεση και στην άμυνα, με αποτέλεσμα να χάσουμε. Θεωρώ πως αδικούμε τους εαυτούς μας. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι γι’ αυτό και παρότι είμαστε σε δύσκολη θέση πρέπει να αναλογιστούμε πού βρισκόμαστε και να διορθώσουμε την κατάσταση αρχίζοντας από την ψυχολογία μας. Ο τρόπος που χάσαμε αποτελεί ένα ψυχολογικό σοκ, ειδικά γι’ αυτές τις ηλικίες. Το ρεπό θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε. Σε αυτά τα τουρνουά σημασία έχει πώς θα διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας. Δεν είμαστε καλά, αλλά πρέπει να γίνουμε καλά. Έχουμε κάνει εγκλήματα όλοι μας, φταίμε όλοι και πρέπει όλοι μας να βελτιώσουμε την κατάσταση. Δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Οι ομάδες που θα συναντήσουμε τώρα είναι στα μέτρα μας. Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να αποβάλουμε την απογοήτευση που νιώθουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…