Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Aποτελέσματα της 3ης ημέρας

Aποτελέσματα της 3ης ημέρας

turkey russia volos

turkey-russia-volos

Τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση πέτυχε η Ισπανία που επικράτησε της Τσεχίας με 61-49. Οι Ίβηρες με κορυφαίο τον Βιλά με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ και άξιο συμπαραστάτη τον Λόπεζ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ, πέρασαν στην επόμενη φάση.

Με ένα απίστευτο ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, με επιμέρους σκορ 5-35, η Τουρκία διέλυσε την Ρωσία με 80-58. Οι “γείτονες” έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Φουρκάν Κορκμάζ που πέτυχε 18 πόντους, έκαναν το “3 στα 3” και θα μπουν στην επόμενη φάση με ρεκόρ 2-0.

Τη δεύτερη της νίκη στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων πέτυχε η Ιταλία, η οποία επικράτησε με 72-68 της Φινλανδίας. Από δυο δεκάλεπτα είχαν οι δυο ομάδες. Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στην Ιταλία. Στη συνέχεια η ομάδα της Μεσογείου, έκανε μια κάμψη, με αποτέλεσμα να ανεβάσουν ρυθμό οι Σκανδιναβοί, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο η Ιταλία πήρε τα πάνω της και με επιμέρους σκορ 24-17, έφτασε στην πολυπόθητη νίκη.

Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε η ομάδα της Γαλλίας στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στον Βόλο, καθώς συνέτριψε την Ουκρανία με 76-47 και έκανε το “τρία στα τρία” στον όμιλο της. Η Γαλλία με μοναδική εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο άνηκε στην Ουκρανία, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της.

Τη δεύτερη της νίκη, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου, πέτυχε η Σερβία, συντρίβοντας το Μαυροβούνιο με 71-46. Οι “Πλάβι” είχαν τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν άφησαν σε καμία περίπτωση τον αντίπαλό της να πιστέψει στη νίκη. Κορυφαίος των νικητών, αναδείχθηκε ο Γκλίσιτς, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά ξεχώρισε ο Πόποβιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους.

Το “τρία στα τρία” έκανε και η Λιθουανία, η οποία συμμετέχει στον ίδιο Όμιλο με την Εθνική μας, καθώς επικράτησε με 72-66 της Κροατίας και προκρίθηκε ως πρώτη στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας Ομάδα, πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση, ηττήθηκε από τη Βοσνία με 60-59. Ωστόσο πέρασε στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Α’ Όμιλος
Ισπανία – Τσεχία 61-49
Ουκρανία-Γαλλία 47-76

Β’ Όμιλος
Σερβία – Μαυροβούνιο 71-46
Λετονία – Γερμανία 76-84

Γ’ Όμιλος
Ρωσία – Τουρκία 58-80
Ιταλία – Φινλανδία 72-68

Δ’ Όμιλος
Λιθουανία – Κροατία 72-66
Ελλάδα – Βοσνία Ερζεγοβίνη 59-60

Η βαθμολογία:
Α’ Όμιλος: Γαλλία 6, Ισπανία 5, Τσεχία 4, Ουκρανία 3.
Β’ Όμιλος: Γερμανία 5, Σερβία 5, Λετονία 4, Μαυροβούνιο 4.
Γ’ Όμιλος: Τουρκία 6, Ιταλία 5, Ρωσία 4, Φινλανδία 3
Δ’ Όμιλος: Λιθουανία 6, Ελλάδα 4, Βοσνία 4, Κροατία 4

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…