Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Το φάντασμα του “Ζοτς”

Το φάντασμα του “Ζοτς”

obradovic giannakopouloi

obradovic-giannakopouloi

Η βραδιά (σ.σ χθεσινή) είναι ποδοσφαιρική, η… μέρα ανήκει στο μπάσκετ και στους τελικούς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για τους οποίους έχουμε ώρες να τα πούμε. Κι επειδή εμείς δεν ήρθαμε στο διαδίκτυο για να ακολουθούμε την πεπατημένη, στα δικά μου μάτια η είδηση της ημέρας έρχεται από την Τουρκία. Εκεί, όπου ένα φάντασμα πλανιέται, αυτό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο αγαπημένος των φίλων του Παναθηναϊκού είναι… σκιά του εαυτού του. Κι αν στην Αθήνα ήταν ο γητευτής των τίτλων, ο άρχοντας των δαχτυλιδιών, ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, στην Πόλη έχει βρει περισσότερους τρόπους να χάνει, απ” όσα πιπέρια βάζουν στο steak, στο εξαιρετικό PeyDerPey Restaurant, στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Richmond (στην Ιστικλάλ, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, με υπέροχη θέα στον Βόσπορο).

Μια και αναφερθήκαμε στον Βόσπορο, μπορεί και να έχει ανεβεί η στάθμη του, με το κλάμα που ρίχνουν οι παράγοντες της Φενέρμπαχτσε, βλέποντας τα 50.000.000 ευρώ που έδωσαν πεταμένα στα νερά του. Γιατί με τόσα λεφτά, ένα πρωτάθλημα (το οποίο δεν τέλειωσε ποτέ) θα το έπαιρνε καθένας εξ ημών, χωρίς να διαθέτει τη φήμη (και τις αδιαμφισβήτητες γνώσεις) του Σέρβου προπονητή.

Ο Ομπράντοβιτς έχει μετατραπεί σε… “πελάτη” του Ουφούκ Σάριτσα. Κι αν σας φαίνεται σκληρή η κριτική μας, αναρωτιόμαστε: Αν δεν γραφτούν αυτά για τον Ομπράντοβιτς, τον άνθρωπο που έχουμε (εμείς οι δημοσιογράφοι) μετατρέψει σε… μύθο (μας υποχρέωσε με την αξία και τους τίτλους του), τότε ποιος δικαιούται να κρίνει κόουτς σαν τον Λυκογιάννη, τον Μανωλόπουλο, τον Σφαιρόπουλο, τον Πεδουλάκη.

Ο τελευταίος πέρασε από τη… δημοσιογραφική μηχανή του κιμά, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να διαδεχθεί τον “μεγάλο”, ο οποίος -για να τα λέμε όλα- όταν είδε ότι τέλειωσε ο καιρός των παχιών αγελάδων, μας είπε ότι είναι θέμα σεβασμού (κανείς δεν κατάλαβε τί εννοούσε) και άφησε το “πράσινο” καράβι ακυβέρνητο, στο έλεος της κακοκαιρίας.

Δεν μπορεί κανείς να διαγράψει την τεράστια προσωπικότητα και την ανεπανάληπτη πορεία του Ζοτς. Θα ήταν βλάκας όποιος το σκέφτονταν. Όμως, μιλώντας σε real time, αυτή τη στιγμή, στην Πόλη υπάρχει μόνο το φάντασμα του κορυφαίου προπονητή της Ευρώπης. Η αποτυχία του εντός κι εκτός τουρκικών συνόρων, η άθλια εικόνα της Φενέρ στο φάιναλ φορ, ο αποκλεισμός πριν τους τελικούς, αποδεικνύουν ένα πράγμα:

Αν ο Παναθηναϊκός χρωστά μια φορά στον Ομπράντοβιτς, ο Ζοτς του χρωστάει δέκα. Γιατί -για τον Ζέλικο– σαν την Ελλάδα, δεν έχει…

Πηγή: idreamteam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο, βόλεϊ βλέπεις;

Να βλέπεις το βόλεϊ (γυναικών) και να κλαις. Ολοκληρώθηκε χθες το φάιναλ-4 τού κυπέλλου βό…