Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Συμφωνίες υπάρχουν, αλλά…”

“Συμφωνίες υπάρχουν, αλλά…”

alexiou-aek

Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στην ελίτ του ελληνικού μπάσκετ και από τη νέα αγωνιστική περίοδο, ξεκινά η επάνοδος της μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, μέσω της συμμετοχής της στο Γιούροκαπ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha με αφορμή την επιστροφή της “Βασίλισσας” στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους στόχους της επόμενης σεζόν αλλά και τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την wild card και το Eurocup: “Δεν μπορούμε να την χαρούμε λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Την χαρήκαμε βέβαια όταν ακούστηκε, γιατί μέχρι να επισημοποιηθεί η ανακοίνωση όλο αυτό το διάστημα που είχαν γίνει οι ενέργειες από εμάς, είχαμε μια μικρή αγωνία αναμονής“.

Αν αλλάζει ο μεταγραφικός σχεδιασμός λόγω Γιούροκαπ: “Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ούτως ή άλλως ήταν και θα είναι αυτός που είχε αποφασιστεί, ασχέτως αν η ΑΕΚ δεν έπαιζε Ευρώπη. Θεωρούσαμε τις πιθανότητες με το μέρος μας, για να τα καταφέρουμε”.

Ο στόχος στην Ευρώπη: “Ελπίζουμε να δώσουμε 65 αγώνες ή παραπάνω. Η ΑΕΚ μπαίνει σε όλες τις διοργανώσεις με στόχο να φτάσει στο απώτατο σημείο χρονικά και αγωνιστικά. Αυτό σημαίνει τελευταίος αγώνας της σεζόν. Ξεκινάμε το καλεντάρι χωρίς να έχουμε στόχο τετράδα πρωταθλήματος, ή τελικό Κυπέλλου, ή οχτάδα Γιούροκαπ. Αγώνα με αγώνα για το επόμενο. Η ΑΕΚ υποχρεούται να διεκδικεί πάντα την καλύτερη θέση που μπορεί να διεκδικήσει με βάση το ρόστερ και την αγωνιστική της ταυτότητα. Με μία συνετή διαχείριση μπορείς να συγκροτήσεις ένα πολύ καλό ρόστερ . Δεν υπάρχει ταβάνι για την ΑΕΚ ως προς τους στόχους”.

Αν η συμμετοχή στην Ευρώπη, διευρύνει τον ορίζοντα της ΑΕΚ για άλλες κινήσεις: “Η συμμετοχή στο Γιούροκαπ, μας διευρύνει τον ορίζοντα. Ωστόσο, αυτή την στιγμή που μιλάμε τα πράγματα είναι λίγο παγωμένα, σε σύγχυση. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο με τα οικονομικά. Αυτό θα επανέλθει με τον καιρό, όταν έρθει η ηρεμία πάλι. Συμφωνίες υπάρχουν, άλλες σε εξέλιξη, άλλες είχαν υπογραφεί, αλλά μπορεί κάποιος τελευταία στιγμή να μας πει να του δώσουμε μια εξασφάλιση. Δεν ξέρεις πως θα μετρήσει την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ο κάθε αθλητής. Εμείς προχωράμε όμως, Περιμένουμε την κλήρωση”.

Για το αν συμφώνησε ο Μαλίκ Χέρστον: “Το έχω σαν αρχή. Δεν έχω αναφέρει ποτέ κάτι, αν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Όταν τον ανακοινώσει επίσημα ο κύριος Νικολάου, τότε θα μιλήσουμε. Οι συνθήκες είναι το ένα μέρος της πραγματικότητας που ζούμε. Το άλλο είναι η ανησυχία. Η ΑΕΚ είναι φερέγγυα, αξιόπιστη και μπορεί να εγγυηθεί τα συμβόλαια των παικτών. Τις επόμενες μέρες θεωρώ θα ολοκληρωθεί πιστεύω του Χέρστον και θα ανακοινωθεί”.

Για το αν η οικονομική κατάσταση της χώρας προκαλεί προβλήματα στις επικείμενες συμφωνίες: “Αν κάτι ναυαγήσει στο μέλλον, αυτό θα οφείλεται στην τοποθέτηση της ΑΕΚ, επειδή δεν θα θεωρούμε ότι θα είναι καλή συμφωνία. Η ΑΕΚ δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Εγγυάται τις πληρωμές. Οι Έλληνες παίκτες δεν έχουν να επιλέξουν κάτι άλλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτοί που μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα στις συναλλαγές, είναι οι ξένοι αθλητές. Σε αυτούς μπορεί να ξενίσει λίγο. Αλλά και σε αυτούς πιστεύω το πρότζεκτ και η προοπτική της ΑΕΚ, και το πορτοφόλι βεβαίως θα τους πείσει”.

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί: “Στην πόρτα εξόδου δεν έφτασα ποτέ. Ακόμα και την χειρότερη περίοδο όταν έμεινα κάποια στιγμή μόνος μου για να παλεύω να στήσω την ΚΑΕ, δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Γύρισε και παίζει με Παναθηναϊκό ο Λοτζέσκι

Με τον Ματ Λοτζέσκι να παρακολουθεί από κοντά  πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ …