Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Προτεραιότητα η γνώση”

“Προτεραιότητα η γνώση”

petros anagnostopoulos

petros anagnostopoulos

Μπορεί στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, ο πήχης να τοποθετήθηκε ψηλά, ωστόσο παίκτριες και προπονητικό τιμ ανταποκρίθηκαν. Η Αγία Παρασκευή ως πρωταθλήτρια της Α’ ΕΣΚΑ θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στην Α2 γυναικών και ο τεχνικός της ομάδας, Πέτρος Αναγνωστόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία της ομάδας του, το come back στους τελικούς με την Πεύκη αλλά και για το Σεμινάριο που είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για τη φετινή πορεία της Αγίας Παρασκευής στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ κι αν ήταν στόχος
“Συνεχίζοντας μετά την περσινή χρονιά όπου είχα αναλάβει τον Οκτώβρη είχαμε πει ότι στόχος φέτος είναι η άνοδος. Κρατήσαμε την ίδια ομάδα και προσθέτοντας κάποιες παίκτριες που θα μπορούσαν να μας δώσουν το κάτι παραπάνω θέσαμε τον πήχη ψηλά. Έχοντας βάλει ως στόχο την άνοδο έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά κι αυτό κάναμε. Θεωρώ ότι η χρονιά ήταν θετική από όλες τις πλευρές, καθώς υπήρχε άριστη συνεργασία μεταξύ προπονητή, παικτριών και διοίκησης κι αυτό δημιουργούσε ένα πολύ καλό κλίμα. Ο σεβασμός από όλους στα “θέλω” του καθενός μας κράτησε μέχρι το τέλος”.

Για την σειρά των τελικών με την Πεύκη
“Η σειρά ξεκίνησε με εμάς να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, όμως ήμασταν στο 0-2 γιατί είχαμε χάσει 2 φορές στο πρωτάθλημα κι αυτό το μεταφέραμε στη σειρά των τελικών. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να κάνουμε μία νίκη στην έδρα της Πεύκης κι αυτή νομίζω ότι ήταν καθοριστική στη σειρά.

Από το εκτός έδρας παιχνίδι πήραμε ψυχολογία για να φτάσουμε στο πρωτάθλημα. Πριν ξεκινήσει η σειρά είχαμε πει με τα παιδιά ότι το σημαντικότερο ματς είναι αυτό στην έδρα της Πεύκης γιατί αν παίρναμε αυτό μετά δύσκολα ή εύκολα το τρίτο ματς θα το παίρναμε”.

Για τους στόχους στη Α2 γυναικών
“Η ομάδα ήθελε να κρατήσει τον ίδιο κορμό, όμως δύο παίκτριες που αποτελούσαν σημαντικό μέρος της ομάδας αποφάσισαν να συνεχίσουν αλλού. Θεωρούμε ότι με την προσθήκη 2 παιδιών και κρατώντας μεγάλο μέρος του περσινού κορμού θα καταφέρουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Α2. Στόχος μας είναι να μείνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κατηγορία και αυτό να το συνδυάσουμε με καλή εικόνα”.

Για το Διεθνές Σεμινάριο 2015 και τη σημασία τέτοιων επιμορφωτικών Σεμιναρίων
“Για όλους εμάς τους προπονητές που αγαπάμε αυτό που κάνουμε η ενεργή συμμετοχή σε αυτά τα Σεμινάρια είναι στόχος. Μέσα από τα Σεμινάρια μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε καινούρια πράγματα, να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να βάλουμε θέματα και θα πρέπει όλοι οι προπονητές επαγγελματίες και μη να βάζουν ως προτεραιότητα τη γνώση που έρχεται μέσα από τέτοια Σεμινάρια. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η ενεργή συμμετοχή όλων με ερωτήσεις και με ανοικτό μυαλό σε νέες ιδέες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…