Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η γκάφα της ΕΟΚ

Η γκάφα της ΕΟΚ

tsagkronis golemis

tsagkronis-golemis

Η γενιά των… 700 χρονών το έκανε πάλι το θαύμα της. Έβαλε το χεράκι της στον αποκλεισμό της Εθνικής γυναικών, αφού -όπως αποκάλυψαν οι διεθνείς αθλήτριες, κατά την επιστροφή τους- τους έδωσαν λάθος οδηγίες για τη διαφορά. Και μπορεί να επέμενε ο κακομοίρης ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος, ότι έφταναν 15 πόντοι επί του Μαυροβουνίου για να περάσουν στους “8“, όμως οι παράγοντες της ομοσπονδίας ήταν ανένδοτοι.

Δεν ξέρουμε εμείς; Με 16 πρέπει να κερδίσουμε“. Έλα, όμως, που δεν ήξεραν. Κι οι άνθρωποι της FIBA ακόμα αναρωτιούνται γιατί δεν πήγαμε για δίποντο, που μας αρκούσε. Κάπως έτσι, κουβέντα με κουβέντα, αποδείχθηκε πως γι’ άλλη μια φορά οι Ομοσπονδιακοί αντιμετώπισαν με προχειρότητα την υπερπροσπάθεια των κοριτσιών και του τεχνικού τιμ.

Υπήρχε περίπτωση και για δίποντο να πηγαίναμε να μέναμε εκτός, αλλά το σημαντικό είναι πως αντιμετωπίστηκε με ερασιτεχνικό τρόπο η όλη προσπάθεια. Καμία εντύπωση, αφού με ερασιτεχνισμό αντιμετωπίζεται συνολικά το γυναικείο μπάσκετ από την ΕΟΚ. Κι ας έσπευσε ο κ. Γολέμης να φωτογραφηθεί με τις διεθνείς παίκτριες, οι περισσότερες εκ των οποίων του γύρισαν την πλάτη.

Βεβαίως, όλα θα ήταν διαφορετικά αν η Εθνική είχε τιμ μάνατζερ και όχι μαθητευόμενους μάγους να συμπληρώνουν το εξόχως επαγγελματικό προπονητικό σταφ. Κι όταν λέμε τιμ μάνατζερ εννοούμε τον Στράτο Κωσταλά, έναν άνθρωπο που γνωρίζει το γυναικείο μπάσκετ όσο λίγοι, που έχει τους τίτλους να μιλούν γι’ αυτόν και που άφησε την Εθνική Ρωσίας, για να “υπηρετήσει” τη χώρα του.

Δεν ήξερες, Στιβ, δεν ρώταγες; Κι εντάξει εσύ, δεν έχασες και τίποτα. Ο κακομοίρης ο Τζώρτζης, που παλεύει μόνος του με τα κύματα, τί να πει; Ευτυχώς, που θα τους ξαναδεί σε κανέναν χρόνο, όντας κι αυτός κάτοικος εξωτερικού. Η δυστυχία είναι για όσες από τις διεθνείς… μένουν Ελλάδα.

Πηγή: iDreamTeam.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…