Κεντρική NBA Η επόμενη μέρα των Καβς
NBA

Η επόμενη μέρα των Καβς

james irving love thompson

james-irving-love-thompson

Οι Καβαλίερς ξεκίνησαν τη σεζόν μέσα στην αρνητικότητα, μετά το 19-20 στο πρώτο μισό της regular season. Οι αλλαγές που έγιναν τον Γενάρη, με τον ερχομό των Τζέι Αρ Σμιθ, Τιμοφέι Μοζγκόφ και Ιμάν Σάμπερτ, απέβησαν καθοριστικές για την μεταμόρφωση του Κλίβελαντ, το οποίο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 53-29!

Στα πλέι οφ η δουλειά αποδείχτηκε, περισσότερο, εύκολη από όσο θα περίμεναν, αλλά η πρόκριση στους Τελικούς, αποδείχτηκε “πύρρειος”. Ο Κέβιν Λαβ τέθηκε νοκ άουτ, μέχρι το τέλος της σεζόν, από τη σειρά του πρώτου γύρου κόντρα στους Σέλτικς, ενώ ο Κάιρι Έρβινγκ έχασε τα τελευταία παιχνίδια εναντίον των Χοκς και πρόλαβε να παίξει μόνο στο πρώτο παιχνίδι των Τελικών, προτού ξανά τραυματιστεί και διαβεί την πόρτα του χειρουργείου.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμεινε να παλεύει μόνος του με “θεούς” και “δαίμονες”, παίρνοντας περιστασιακές βοήθειες από συμπαίκτες του, αλλά δεν μπορούσε να υπερκεράσει το εμπόδιο των εκπληκτικών Ουόριορς και στα τελευταία παιχνίδι η κούραση ήταν έκδηλη στις κινήσεις του.

Το “αύριο” μπορεί να βρει το Κλίβελαντ στην κορυφή του ΝΒΑ αλλά απαιτούνται οι κατάλληλες κινήσεις, που θα γίνουν, σε συνάρτηση με τα “θέλω” του “βασιλιά“. Μείζον θέμα είναι η υπόθεση παραμονής του Κέβιν Λαβ και, ακολούθως, του Τζέι Αρ Σμιθ. Αμφότεροι μπορούν να κάνουν opt out, από τα συμβόλαια τους ώστε να μείνουν ελεύθεροι και να αξιώσουν νέα και καλύτερα συμβόλαια. Αμφότεροι, όπως και ο Τζέιμς, αναμένεται να προβούν σε αυτό ώστε να ελευθερωθεί χώρος στο σάλαρι καπ και να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις προκειμένου για να γεμίσει με βάθος και ποιότητα το ρόστερ, η έλλειψη των οποίων φάνηκε “εξόφθαλμα” στους Τελικούς.

Μάθιου Ντελαβεντόβα και Σάμπερτ είναι restricted free agents, όπερ και σημαίνει πως αν οι Καβς ισοφαρίσουν, οποιαδήποτε πρόταση δεχτούν θα τους κρατήσουν στο έμψυχο δυναμικό τους αλλά δεν είναι βέβαιο το μέλλον τους. Ο πρώτος έδειξε θετικά στοιχεία και ενδεχομένως να διατηρηθεί ως τρίτος “άσος” ενώ ο δεύτερος, δεν έδειξε πολλά πράγματα και είναι πιθανό να αφεθεί ελεύθερος.

Οι σχέσεις του Λαβ με τον ΛεΜπρόν δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικές ούτε, όμως, και εχθρικές. Ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του αλλά στο παρκέ συνυπήρχαν εξαιρετικά. Η παραμονή του πρώτου θα εξαρτηθεί από την επιθυμία του δεύτερου αλλά και στο αν ο Λαβ θα αποδεχτεί τον ρόλο του “τρίτου βιολιού” της ομάδας. Παράλληλα, θεωρείται σίγουρο, ότι οι Καβς θα επιχειρήσουν να κρατήσουν τον Τρίσταν Τόμσον (επίσης restricted free agent). Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα στο Όκλαντ, έχει γίνει αποδέκτης θετικών σχολίων από τον “βασιλιά“, ο οποίος έχει δηλώσει δημόσια ότι θεωρεί σωστή κίνηση την παραμονή του. Η επιθυμία του είναι διαταγή για τους ανθρώπους του οργανισμού, οι οποίοι θα κάνουν ό,τι καταστεί δυνατό για να τον κρατήσουν χαρούμενο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…