Κεντρική Διεθνή Επανέρχεται η Ουκρανία

Επανέρχεται η Ουκρανία

volkov

volkov

Η αναταραχή που προκλήθηκε με τα όσα συνέβησαν στην Κριμαία, πέρυσι, είχε αντίκτυπο σε κάθε τομέα της Ουκρανίας και αποτέλεσε το λόγο που η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ 2015, άρθηκε από τη χώρα και ανατέθηκε σε Γαλλία, Γερμανία, Κροατία και Λετονία. Οι Ουκρανοί, όμως, επανέρχονται στο προσκήνιο και δηλώνουν πανέτοιμοι να διοργανώσουν έναν όμιλο από το Ευρωμπάσκετ του 2017.

Ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, έχει ξεκινήσει τις διεργασίες για να φέρει το Ευρωμπάσκετ στην Ουκρανία, η οποία είναι απολύτως έτοιμη για να αναλάβει κάτι τέτοιο. Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Μιχαΐλο Μπρόντσκι, όντας βέβαια λιγότερο ενθουσιώδης από τον Ποροσένκο, λέγοντας πως “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με επενδυτές και χορηγούς που θα συνδράμουν στην όλη προσπάθεια”.

Το πλάνο που έχει καταρτίσει η Ουκρανία και θα παρουσιάσει στη FIBA, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του ομίλου στο Κίεβο, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και προϋποθέσεις ώστε να απαντήσει καταφατικά η Ομοσπονδία, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας “Σάσα Πολκόφ“, ο οποίος προσπαθεί να ωθήσει τις καταστάσεις υπέρ της Ουκρανίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στην Χαποέλ Τελ Αβίβ ο Στέφανος Δέδας

Επίσημη η πρόσληψη του Στέφανου Δέδα στην Χάποελ Τελ Αβίβ. Τα ηνία της Χάποελ Τελ Αβίβ ανέ…