Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Δικά μας παιδιά…”

“Δικά μας παιδιά…”

alvertis parousiasi

alvertis-parousiasi

Τις ακαδημίες της και το νέο τρόπο λειτουργίας τους παρουσίασε σήμερα (30/06) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ, ενώ όπως έγινε γνωστό, Γιώργος Καλαϊτζής και Κώστας Τσαρτσαρής θα είναι μέλη αυτής της προσπάθειας.

Αρχικά, μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο οποίος δήλωσε: “Η Ακαδημία θα προπονείται στα γήπεδα της All Star Arena για να είναι κοντά στην πρώτη ομάδα. Στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τα ταλέντα της χώρας ώστε να γίνουν πρωταγωνιστές στο παρκέ και τη ζωή. Επικεφαλής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα από έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές. Θα υπάρχουν γιατροί, φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγοι και ψυχολόγοι για να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες που απαιτούνται.

Σκοπός είναι να ξεκινήσουμε από την Αθήνα και σταδιακά να επεκταθούμε στην περιφέρεια και την Ευρώπη. Θέλουμε να δημιουργηθεί εξέδρα των Ακαδημιών στο ΟΑΚΑ. Θα δοθούν διαρκείας στα παιδιά. Υπάρχουν σκέψεις που θα υλοποιηθούν στην πράξη.

Ξεκινάμε πιλοτικά την πρώτη χρονιά. Λίγο πιο… μαζεμένα για να δούμε μόνο τα λάθη μας ώστε από τη δεύτερη χρονιά να αρχίσουμε την επέκτασή μας. Ήδη συζητάμε με Ακαδημίες του εξωτερικού, αλλά δεν είναι της παρούσης. Τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν πολλές εξελίξεις για το θέμα”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, από του οποίο τα χέρια θα περνάνε όλα γύρω από τις ακαδημίες του “τριφυλλιού”. Ο “Φράγκι” τόνισε ότι: “Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έναρξη της λειτουργίας των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Σκοπός μας είναι, πέραν της παραγωγικής διαδικασίας των νέων παικτών, είναι να φτιάξουμε νέους αθλητές και ανθρώπους με σωστή νοοτροπία για το μέλλον. Θέλουμε να φτιάξουμε σωστούς ανθρώπους και φιλάθλους, που θα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Όσον αφορά το καθαρά αθλητικό κομμάτι, έφτασε η στιγμή να παρέχουμε στα νέα παιδιά τις συνθήκες για να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο τους.

Οι παροχές θα είναι καθημερινές. Σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μια βάση παιδιών, η οποία θα επανδρώσει τον Παναθηναϊκό και την Εθνική ομάδα. Η Ακαδημία ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα”.

Για τους στόχους: “Σκοπός να επανδρώσουμε την ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού με δικά μας παιδιά, ομοίως και την Εθνική ομάδα. Επιλέξαμε τα γήπεδα που θα προπονούνται τα παιδιά να είναι δίπλα στην πρώτη ομάδα”.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, από την πλευρά του υπογράμμισε: “Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στην εκδήλωση της έναρξης των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι το επόμενο βήμα για την Ακαδημία μας. Έχουμε μεγάλη παράδοση στις μικρές ηλικίες τα τελευταία χρόνια. Πλέον τα παιδιά που θα βρίσκονται στην Ακαδημία θα αποκτούν νέα βάση στο κομμάτι του μπάσκετ, με ένα προπονητικό επιτελείο που θα έχει όλα τα εχέγγυα για να αναπτύξει πλήρως το ταλέντο τους.

Ο Ερασιτέχνης θα βρίσκεται 100% δίπλα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Θέλω να επισημάνω τη σημειολογία της υπόθεσης, αφού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει σηκώσει τίτλους ακόμη και ως Έφηβος στον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλο άτομο για να αναλάβει αυτή τη δράση. Ενσαρκώνει το όνειρο κάθε νεαρού μπασκετμπολίστα. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία”.

Τέλος, το λόγο πήραν, ο Άρης Κατσαΐτης (της Hellenic Seaways), δηλώνοντας ότι: “Είναι ιδιαίτερη χαρά μας για τη σημερινή εκδήλωση. Με τον Παναθηναϊκό μας ενώνουν κοινές αξίες, που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τον αθλητισμό”, και ο Λάζαρος Ιωάννου (της APC Sports Consulting): “Ο κύριος στόχος της συνεργασίας μας με τον Παναθηναϊκό είναι να αποκτήσουν τα παιδιά κάποια βασική χρηματοοικονομική γνώση. Θα πρέπει να μάθουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε αυτό το όραμα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε την τάση που υπάρχει στους αθλητές, οι οποίοι μετά το τέλος της καριέρας τους κάνουν πολλά λάθη οικονομικής φύσης”.

alvertis-parousiasi

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…