Κεντρική NBA “Δεν θέλω να τα παρατήσω”
NBA

“Δεν θέλω να τα παρατήσω”

kostas papanikolaou

kostas papanikolaou

Η χρονιά τελείωσε για τον Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ, καθώς οι Χιούστον Ρόκετς δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το υψηλό εμπόδιο των Ουόριορς στους τελικούς της Δύσης. Ο 24χρονος φόργουορντ κέρδισε απίστευτες εμπειρίες από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και μιλώντας στο “Pick & Roll” του OTE TV, ξεκαθάρισε πως θέλει να παραμείνει στο ΝΒΑ για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, καθώς δεν επιθυμεί να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

“Το να φθάνεις στους τελικούς της Δύσης είναι σημαντικό επίτευγμα. Κάποιοι μπορούν να σταθούν στο ότι δεν έπαιζα, αλλά οι εμπειρίες είναι απίστευτες. Είχα την τύχη να είμαι μέλος μιας ομάδας που στη σειρά με τους Λος Άντζελες Κλίπερς έκανε κάτι το απίστευτο”, δήλωσε αρχικά ο Κώστας Παπανικολάου.

Για τη χρονιά στο ΝΒΑ: “Ήταν λίγο παράξενη η χρονιά. Ήρθα με το σκεπτικό πως ήταν πολύ δύσκολο να παίξω από την αρχή και να δουλέψω, ώστε μετά τα μισά της σεζόν να κερδίσω χρόνο συμμετοχής. Σε εμένα έγινε το αντίστροφο. Δεν μπορείς να ελέγξεις τους τραυματισμούς. Με τα trades που έγιναν ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης. Ο δεύτερος τραυματισμός με άφησε έξω ενάμιση μήνα κι έπειτα ήρθαν τα πλέι οφ, όπου δεν μπορείς να κάνεις πειράματα”.

Για το μέλλον του: “Η επιλογή είναι στους Ρόκετς. Όλοι μου λένε πως θέλουν να μείνω. Το θέμα είναι ότι στο ΝΒΑ το μέλλον είναι αβέβαιο. Μπορεί η ομάδα να σε θέλει, αλλά τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν. Υπάρχει οψιόν για την ομάδα και χρειάζεται υπομονή. Από την στιγμή που ήρθα εδώ δεν θέλω να τα παρατήσω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Έως την αρχή της χρονιάς έδειξα πως μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχει αυτό που θέλω εγώ και όχι τι λέει ο κόσμος γύρω μου. Μου αρέσουν οι προσκλήσεις. Θα μπορούσα να μείνω στην Ευρώπη. Θέλω να μείνω άλλη μία χρονιά. Μην πω και δύο, εάν δεν τα καταφέρω αυτά τα δύο χρόνια, τότε θα γυρίσω”.

Για τους τελικούς του ΝΒΑ: “Για εμένα είναι φαβορί οι Ουόριορς. Από την αρχή της χρονιάς πίστευα πως δεν γίνεται σε όλη την σεζόν να παίζουν τόσο καλό μπάσκετ. Αποδείχθηκε πως κάνω λάθος και για εμένα είναι το φαβορί. Ο Κάρι κάνει τόσα πράγματα στο γήπεδο και κάνει να φαίνονται απλά. Για εμένα είναι το φαβορί κι έχουν το πάνω χέρι, αλλά οι Καβαλίερς είναι πολύ καλή ομάδα κι έχουν και το Λεμπρόν Τζέιμς”.

Για την Εθνική ομάδα: “Δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος. Εάν γυρνάς την πλάτη στην Εθνική, για εμένα είναι σαν γυρνάς την πλάτη στη χώρα σου. Το να φοράς το εθνόσημο και να αντιπροσωπεύεις την Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…