Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Αρνητική εντύπωση οι Έλληνες”

“Αρνητική εντύπωση οι Έλληνες”

delininkaitis aek kolossos

delininkaitis-aek-kolossos

Δεν έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διαμονή στη χώρα μας ο Τόμας Ντελινινκάιτις, που αποκάλυψε πως σκέφτηκε ακόμα και να φύγει από την ΑΕΚ. Ο Λιθουανός γκαρντ, μιλώντας σε λιθουανική ιστοσελίδα, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τους πολίτες αυτής της χώρας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχουν αρνητική ενέργεια και πως πετούν αντικείμενα στο παρκέ.

Αναλυτικά:
Ήταν μια πολύ καλή σεζόν. Γνωρίζοντας πώς ξεκινήσαμε και πώς κατέληξαν τα πράγματα νομίζω πως πήγαμε καλά. Το πιο δύσκολο ήταν η αρχή. Όταν έφθασα στην ΑΕΚ ύστερα από λίγο καιρό άλλαξαν η διοίκηση και ο προπονητής. Ήταν μια κατάσταση που κανείς δεν γνώριζε και δεν ξέραμε εάν θα μείνουμε στο σύλλογο ή εάν η ομάδα θα πάει για πτώχευση. Αλλά ο νέος ιδιοκτήτης έφερε τα χρήματα. Ήταν δύσκολο, ήθελα να παίξω. Είχα κάνει σκέψεις να φύγω, απλώς περίμενα να δω τι θα συμβεί. Ευτυχώς όλα άλλαξαν με το νέο επενδυτή και τις επενδύσεις του. Όλα έγιναν γρήγορα”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Ντράγκαν Σάκοτα: “Όλα ήταν εντάξει. Είναι καλός ως προπονητής, άνθρωπος και… στρατηγός. Βέβαια, όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Ο ρόλος μου μαζί του ήταν να παίζω επιθετική άμυνα, αφού φέραμε και έναν πόιντ γκαρντ από την Αμερική. Δεν είχα ποτέ οικονομικό πρόβλημα στην ΑΕΚ, όλα ήταν μια χαρά. Ο στόχος μας ήταν η υπέρβαση στα πλέι οφ. Υπογράψαμε τον Μπονσού και το Χέρστον. Η ομάδα έγινε απειλητική, κοντράραμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Με μειονέκτημα έδρας δεν μπορέσαμε να περάσουμε τον Άρη και χάσαμε με 2-1″.

Αναφορικά με το κλίμα που συνάντησε στη χώρα μας, ως προς τη διαμονή του, συμπλήρωσε: “Οι Έλληνες είναι πάντα δυσαρεστημένοι, είναι όλα άσχημα και σπάνια θα δείτε χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Όταν, ας πούμε, ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο θα σας βρίζουν! Τα πράγματα στην Τουρκία είναι αλλιώς, ο κόσμος είναι πιο «ζεστός». Οι Έλληνες μου άφησαν αρνητική εντύπωση. Δεν λέω πως είναι κακοί άνθρωποι, αλλά έχουν αρνητική ενέργεια». Φυσικά, ρωτήθηκε και για τους φιλάθλους και απάντησε: «Στα ντέρμπι βλέπουμε να πετούν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα. Βέβαια, αυτό δεν γίνεται σε όλα τα γήπεδα. Στο παιχνίδι που παίξαμε με τον Άρη όταν περάσαμε μπροστά άρχισαν να μας πετούν μπουκάλια, κέρματα και αναπτήρες. Ο αγώνας διακόπηκε. Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Συχνά συμβαίνουν τέτοια στην Ελλάδα, αλλά κανείς δεν παίρνει μέτρα. Αυτό για εμένα ήταν κάτι διαφορετικό”.

Τέλος, κλήθηκε να μιλήσει για το μέλλον του, το οποίο δήλωσε πως θα προτιμούσε να εξελιχθεί στην Τουρκία: “Άλλο το τι λέμε και άλλο το τι υπάρχει επίσημα. Ο σύλλογος είναι καλός για εμένα, αλλά πρέπει να είναι πρόθυμη και η διοίκηση με τον προπονητή. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να επιστρέψω στην Τουρκία, που οι συνθήκες είναι καλύτερες και το πρωτάθλημά τους βελτιώνεται. Στη Λιθουανία δεν βλέπω προοπτικές. Θα δούμε τι θα γίνει”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…