Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Αυστηρότατες τιμωρίες”

“Αυστηρότατες τιμωρίες”

kontonis-chalvatzakis

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, τις διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕΓιώργο Χαλβατζάκη, αλλά και τον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Το μήνυμα που έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρο. “Οι τιμωρίες θα είναι αυστηρότατες“, δήλωσε ο Κοντονής, με τις διοικήσεις των ομάδων να δεσμεύονται πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ομαλή διεξαγωγή των τελικών του πρωταθλήματος.

“Κάναμε μια διεξοδική, πολιτισμένη πάνω από όλα και πιστεύω παραγωγική συζήτηση με τους εκπροσώπους των δύο μεγάλων ομάδων που έχουν τιμήσει τη χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι αυτό τιμά τις ίδιες και τους φιλάθλους τους. Πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, να δούμε το ζήτημα της ισονομίας κατά τξη διάρκεια των αγώνων και τη σωστή τήρηση των νόμων και των κανονισμών. Υποβλήθηκαν αιτήματα καλοπροαίρετα και συμφωνήσαμε πως πρέπει να τηρηθούν οι κανονισμοί με αυστηρότητα και ο νόμος προς πάσα κατεύθυνση”, δήλωσε ο Κοντονής και πρόσθεσε:

“Από πλευράς πολιτείας θα κάνει το καθήκον της κι αν υπάρξει παρεκτροπή, που ελπίζω να μην υπάρξει, η τιμωρία θα είναι αυστηρότατη. Απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους να προσέξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Θα πρέπει επιτέλους να επαναφέρουμε τον πολιτισμό στα γήπεδα και να στείλουμε ένα μήνυμα πως βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το μπάσκετ μας έχει δώσει τεράστιες χαρές και μπορούμε να τις ζήσουμε και στο μέλλον στο πεδίο του πολιτισμού, της ισονομίας και της κατανόησης. Εύχομαι όσοι αγώνες γίνουν να είναι σε πολιτισμένα πλαίσια και να είναι πρωταθλητής ο καλύτερος”.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: “Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του υπουργού, τόσα χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια ενέργεια και δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας να γίνουν οι τελικοί με σωστό τρόπο. Μπορεί να είχαμε τις αντεγκλήσεις μας με τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η συζήτηση έγινε σε καλό επίπεδο. Ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός, δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις και θέλουμε το κλίμα να είναι αντάξιο του κόσμου μας και την πορεία μας, αφού είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Καλούμε τον κόσμο μας να διαφυλάξει την έδρα μας, ελπίζουμε να κερδίσει ο καλύτερος. Πιστεύω πως είμαστε εμείς. Εύχομαι και στο ΟΑΚΑ να γίνουν οι τελικοί σε καλό πλαίσιο”.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος πρόσθεσε: “Ο κ. υπουργός έδειξε πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές. Ηρεμία και θα πάνε όλα καλά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα γίνει κι έχει ήδη γίνει. Ο υπουργός προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα και τα καταφέρνει”.

Ο Μάνος Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: “Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό που μας κάλεσε. Πάντα υπάρχουν διαφωνίες, αλλά θέλω να πιστεύω πως αυτές είναι έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να συνεισφέρουμε όλοι για να είναι καλό το κλίμα, γιατί είναι ντροπή για τον ελληνικό αθλητισμό δύο ίσως οι καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες-δεν θέλω να πω της εξαετίας, της επταετίας ή της 15ετίας-να έχουν τέτοια αντιπαλότητα. Ακόμη δεν είναι έτοιμοι οι φίλαθλοι για κοινή παρουσία στο γήπεδο. Θα πρέπει να γίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Γαλατσόπουλος: Ο κατάλληλος στην κατάλληλη θέση

Σε μια ομοσπονδία (ΕΟΚ), που έχει αυτή τη στιγμή δύο διοικήσεις (Πρωτοδικείου) κι είναι τα…