Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Το χρωστούσα στην πόλη μου”

“Το χρωστούσα στην πόλη μου”

charilaos trikoupis

charilaos trikoupis

Ο Χαρίλαος Τρικούπης επέστρεψε στις Εθνικές Κατηγορίες και ο προπονητής του συλλόγου, Σπύρος Δεράος, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Sepk.gr), τονίζοντας πως αυτή την άνοδο την χρωστούσε στην πόλη του.

Αναλυτικά:
Για την άνοδο του Χαρίλαου Τρικούπη στην Γ’ Εθνική έπειτα από 17 χρόνια
: “Τα προσωπικά μου συναισθήματα σίγουρα είναι χαρά που συνέβαλα κι εγώ στο να στηθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια αλλά και μεγάλη ανακούφιση. Ως παίκτης έζησα μεγάλες στιγμές με τον Χαρίλαο Τρικούπη στις Εθνικές κατηγορίες, όμως βίωσα και την πτώση της ομάδας στα τοπικά. Ήταν σαν κάτι να χρωστούσα στην πόλη μου και στο σύλλογο που τώρα ξεπληρώθηκε.”

Για την πορεία της ομάδας μέσα στο πρωτάθλημα: “Είναι ένα ιδιόρρυθμο πρωτάθλημα εξαιτίας του μεγάλου γεωγραφικού εύρους που καλύπτει. Η πρώτη φάση είναι μία 5μηνη προσαρμογή για αυτούς που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό κι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές δυναμικότητας. Αναμφίβολα λειτουργεί ως προετοιμασία για τη δεύτερη φάση, όπου συμμετέχουν 4 ομάδες χωρίς να έχουν κανένα πλεονέκτημα. Στη δεύτερη φάση τα πάντα ξεκινάνε από το μηδέν, καθώς αρχίζει ένα νέο μίνι πρωτάθλημα. Ως προπονητής είχα να αντιμετωπίσω δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν να προετοιμάσω την ομάδα γι αυτούς τους 6 τελικούς και το δεύτερο να βάλουμε αγωνιστικές αρχές κι αρχές συμπεριφοράς στην ομάδα. Ειδικά στο δεύτερο σκέλος δίνω μεγάλη βαρύτητα. Το προπονητικό έργο έγινε δυσκολότερο από την στιγμή που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πλειάδα τραυματισμών σε βασικούς παίκτες, οι οποίοι μας συνόδευαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ακόμα ένας έξτρα λόγος για να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έπαιζαν ακόμα και με ενέσεις”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον: “Ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για του χρόνου. Στις 27 του μήνα επίκεινται οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο και μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις. Βασικό μέλημα είναι να μείνει ο κορμός και να προστεθούν 4-5 καινούριοι παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις που χρειαζόμαστε. Ένα από τα βασικά κριτήρια για τις προσθήκες που θα γίνουν είναι ο καλός χαρακτήρας”.

Για το διοικητικό καθεστώς της ομάδας: “Είναι πραγματικά ένας σύλλογος που το σύνθημα του είναι η εθελοντική δουλειά. Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι κι επιστήμονες που όλοι προσφέρουν εθελοντικά, χωρίς να υπάρχουν θέσεις και πόστα. Όλοι είναι μία παρέα αποτελούμενη από νεαρούς ανθρώπους που αγαπάνε το μπάσκετ, την ομάδα τους κι έχουν επιστημονική κατάρτιση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…