Κεντρική Διεθνή Τελεσίγραφο της FIBA

Τελεσίγραφο της FIBA

bauman

bauman

Αμετακίνητη δείχνει η FIBA σχετικά με τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει από το 2017, λανσάροντας προκριματικούς αγώνες εθνικών ομάδων μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, μια πρόταση που βρίσκει άκρως αντίθετη την Ευρωλίγκα και ως αποτέλεσμα οι δύο φορείς έχουν περιέλθει σε μεγάλη κόντρα. Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, ήρθε για να ρίξει κι άλλο “λάδι” στη “φωτιά”, καθώς με δηλώσεις του στη Gazzetta Dello Sport, “απέστειλε” τελεσίγραφο ξεκαθαρίζοντας πως οι προτάσεις της FIBA θα εφαρμοσθούν και αν η Ευρωλίγκα δεν θελήσει να συμβάλλει τότε οι συλλογικές διοργανώσεις θα περάσουν στα χέρια της πρώτης!

“Μπορούμε να αρχίσουμε τη συνεργασία μας σε μια νέα βάση, με μια συμφωνία με την Ευρωλίγκα που θα λειτουργεί καλύτερα και θα ενοποιήσει όλο το μπάσκετ. Διαφορετικά η Ευρωλίγκα θα μείνει έξω από το κάδρο και η FIBA θα αναλάβει της διοργανώσεις” δήλωσε κατηγορηματικά ο Μπάουμαν και συμπλήρωσε πως “Ήμασταν στο Φάιναλ Φορ και διαπιστώσαμε την ανάπτυξη που υπάρχει, αλλά πιστεύουμε πως αυτή δεν είναι στα επίπεδα που ήταν πριν από 15 χρόνια. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με το ποδόσφαιρο, γιατί έχει πολύ μεγαλύτερα νούμερα, αλλά το χάσμα δεν μπορεί να μεγαλώνει συνέχεια”.

Τέλος, επεσήμανε τους λόγους που το σύστημα της FIBA θα είναι κερδοφόρο για όλους καθώς “οι εθνικές ομάδες θα αγωνίζονται συχνά στις χώρες τους κι έτσι θα στρέφεται περισσότερος κόσμος προς το άθλημα και παράλληλα θα υπάρχει μεγαλύτερο εμπορικό και οικονομικό ενδιαφέρον“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…